Anul trecut, tot în perioada de început de an când lipsesc subiectele adevărate, cineva a lansat zvonul senzațional că Apple va lansa iWatch, un ceas care va schimba industria, revoluționar, touchscreen și așa mai departe. Bineînțeles, Apple nu a comentat zvonurile că așa face mereu, a lăsat imaginația oamenilor să zburde. Și evident, rivalii au profitat. Samsung, Sony și alții au făcut repede SmartWatch-uri. Inutile, scumpe, nu au avut succes. Acum, se reia povestea. iWatch se va încărca de la soare. De ce nu o turbină eoliană în miniatură?

iwatch concept

Sursa foto.

Tehnologia de încărcare cu inducție  e ok, există deja, poate fi folosită la orice terminal fără probleme. Asta ar fi un pas înainte și ar fi bună la orice gadget. Dar pentru reîncărcare solară ai nevoie de panouri de dimensiunile colii A4. Orice celulă micuță ar oferi prea puțină energie, chiar și pentru ceas.

ads

iWatch ar fi o idee bună, dar va conta foarte mult design-ul și avantajele oferite. Rămâne de văzut dacă Apple va reuși să producă un nou gadget revoluționar. Este posibil, dar nu foarte probabil.

Pînă atunci… zvonuri de toate felurile. Tind să cred că sunt lansate de competitori, singurii care profită din asta.