Am testat un card de memorie microSD Kingston Canvas React Plus, un dispozitiv de mare viteză, optimizat pentru smartphone, dar care poate fi folosit și la drone, camere foto sau video, precum și pentru transferul datelor pe laptop. Vine în kit-ul original cu toate accesoriile necesare pentru conectare.

Pro și contra Kingston Canvas React Plus Kit

Avantaje:

  • viteze mari de transfer;
  • are toate accesoriile în cutie;
  • compact și ușor;
  • plug-and-play;
  • preț bun;

Dezavantaje:

  • îl poți pierde ușor;

Detalii tehnice Kingston Canvas React Plus Kit

Capacitate: 64GB / 128GB / 256GB
Clasa: 10, UHS-II, U3, V90, A1
Viteze: 285 MB/s scriere , 165 MB/s citire
Dimensiuni: 11mm x 15mm x 1mm
Format: exFAT
Voltaj: 3.3V
Accesorii în pachet: cititor USB, adaptor SD
Garanție: pe viață pentru card, 2 ani cititorul
Preț: 410 lei la F64

ads

Puteți găsi mai multe detalii tehnice și informații pe site-ul Kingston România.

Experiența cu carduri microSD

Mă știți pe mine, pasionat de fotografie și de terminale smartphone, folosesc cardurile microSD de foarte mult timp. Chiar și la camera foto folosesc microSD pentru că îmi este mai comod să transfer datele. Doar în scot din cameră și trag microSD din adaptor și le pot transfera în telefon. Sau pe laptopurile care au slot dedicat. Îl foloseam mai ales pe vremea când camerele foto nu aveau WiFi și voiam să urc pe rețelele de socializare fotografii făcute cu camera foto, nu cu telefonul. Dar odată ce m-am obișnuit cu el nu a mai fost cale de întoarcere.

Până acum foloseam un card de memorie de 32GB, pe care îl am de multă vreme și îl tot transferam de la un telefon la altul. Am pe el niște muzică, niște cărți în format digital pe care nu reușesc să le termin de citit și altele. Erau salvarea mea când călătoream, mai ales în avion. Am avut și filme 4K trase acolo, dar și poze și filmări mai vechi ale mele. Dar am observat și eu că dacă aveam de copiat un film, trebuia să aștept mult și bine.

Apoi am descoperit că, dacă puneam cardul în camera mirrorless și filmam ceva, transferul pe laptop se făcea extrem de greu. Puneam la copiat și plecam la masă. Uneori, când trag episoade mai lungi pentru Youtube, reveneam de la masă și transferul datelor nu era încă gata. Acum urc clipurile la calitate 4K. Anul acesta a fost pentru prima oară când am urcat și 8K, pentru a face o demonstrație tehnologică. Sigur, e plăcut să le vezi pe un televizor compatibil. Dar cu siguranță transferul a 20-30GB de date nu este plăcut, mai ales dacă viteza cardului este redusă.

Așa că noul Kingston Canvas React Plus  a venit chiar la fix. Are viteze de transfer de 285 MB/s la scriere și 165 MB/s la citire. Este în clasa de viteză 10 și are standardul UHS-II. Îmi place că are atât adaptor de card SD, pentru a fi folosit cu o cameră foto sau video profesionistă, dar are și adaptor USB, pentru transfer rapid pe PC. Este fix ce are nevoie un fotograf sau videograf pentru studioul său. Cardurile de mare viteză sunt foarte importante pentru cei care trag RAW sau filmează în 4K sau 8K. Unii au avut probleme mari cu cardurile mai lente sau chiar erori la înregistrare.

Eu am testat varianta de 128GB, dar există și modele de 64GB sau de 256 GB, după preferințele fiecăruia și după buget. Deocamdată îl puteți găsi la F64, dar sunt convins că pe parcurs va fi și prin alte magazine. Am pus cardul și în telefon, nu există comparație cu varianta anterioară. Atât la transferul de fișiere mari, cât și pentru aplicațiile care necesită mult spațiu este extrem de util un card microSD. Nu pricep de ce unii producători de telefoane se încăpățânează să nu aibă sloturi de card.

Concluzii

Kingston Canvas React Plus este un card de super mare viteză și în versiunea Kit oferă și accesoriile necesare fie pentru utilizarea cu o cameră profesionistă, fie pentru transferul pe un laptop sau sistem desktop. Este fix ceea ce trebuie pentru creatorii de conținut multimedia. Îl puteți cumpăra la un preț de 410 lei la F64.

Galerie foto