Am testat un SSD extern Kingston XS1000, un model pe USB-C mic și rapid, care este perfect de luat pentru sesiuni intense de pozat sau filmat cu telefonul sau camera profesionistă. Este ideal pentru a acompania un laptop ultraportabil sau tableta.

Kingston XS1000 review

Detalii tehnice Kingston XS1000

Interfața: USB 3.2 Gen 2
Viteza de scriere/citire: până la 1,050MB/s citire, 1,000MB/s scriere
Capacitate: 1 / 2 TB
Dimensiuni: 69.54 x 32.58 x 13.5 mm
Greutate: 28.7 g
Pachetul include: SSD + cablu USB-A to USB-C
Temperatura de operare: 0 – 40 C
Tehnologii: AMD FreeSync Premium, Visual Response Boost, HDMI 2.1, BlueLightShield și Flickerless
Compatibil cu: Windows 11, 10, macOS (v.10.15.x +), Linux (v. 4.4.x +), Chrome OS, Android, iOS/iPadOS (v.13+)
Preț: 379,99 lei / 670 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 4 Media: 4.8]

Pro și contra Kingston XS1000

Avantaje:

  • foarte mic, compact, ușor;
  • capacitate destul de mare;
  • Conectivitate USB-C 3.2;

Dezavantaje:

  • nu include cablu USB-C la USB-C;
  • viteza de scriere/citire variază;

Impresii după testarea Kingston XS1000

Kingston vinde XS1000 în capacități de 1TB și 2TB. Nu vine în variantă de 512GB sau de 4 TB, dar are un preț foarte bun. Are în pachet doar un cablu USB-A la USB-C, deci va trebui să cumpărați (dacă nu aveți) unul USB-C la USB-C. Din fericire este pe cea mai nouă tehnologie, USB 3.2, deci va merge rapid pe laptopurile și dispozitivele mobile de ultimă generație.

Este foarte mic, compact și ușor. Carcasa este din plastic și metal, pare să fie destul de rezistent. Pentru mine este ideal pentru luat la filmări, atunci când utilizând rezoluția 4K se umple rapid memoria internă a telefonului. Poate fi utilizat cu camerele foto/video profesioniste dotate cu USB-C. Poate fi folosit pe laptopuri sau tablete și este foarte comod de luat pe drum.

XS1000 are aproximativ 7 centimetri, o lățime de 32 mm și grosimea de doar 13 mm. Iar greutatea este de sub 30 de grame. Intră perfect în buzunarul mic de la blugi și îl ai mereu pregătit pentru acțiune. Din păcate cablul inclus este cam măricel, dar sunt convins că găsiți cabluri mici și de mare viteză special pentru astfel de medii de stocare externe. Este ciudat că nu au inclus în pachet și vreun fel de suport sau husă pentru el, de obicei ofereau la unele modele.

Dar Kingston XS1000 este destul de atractiv la preț, așa că probabil la asta s-au gândit. Au pus accentul pe menținerea costului mai jos pentru a fi competitiv.

Am reușit să testez SSD-ul și pe un laptop cu USB 3.2, astfel încât vitezele au ieșit așa cum trebuia.

Din testele efectuate inițial (USB 3.0), viteza a ieșit pe la 450Mbps, dar se pare însă că scade sub acest nivel dacă transferi fișiere foarte mari (de zeci de GB). Dar una peste alta, este un dispozitiv pe care îl recomand.

Galerie foto