Am trecut cu vreo 7 km de Faurei, spre granita cu Bulgaria. E chiar dupa deal, mai vin bulgari care trec ilegal granita. De altfel am vazut politia de frontiera si ei par super-dotati. In sat mai sunt 15 familii, vreo cinci-sase copii. Merg la scoala la Faurei, deseori pe jos. Nu sunt bani, nu e apa, drumul e distrus, cand ninge sunt rupti de lume.

20110526-172752.jpg

Romanii se simt discriminati. Nu totdeauna primesc ajutoarele sociale, nu sunt bagati in seama nici de alegeri, cand toti sunt atenti cu turcii, mai numerosi. Nu exista niciun fel de posibilitate de a castiga bani , la camp e vorba de subzistenta, in conditii de Evul Mediu. Barbatii mai merg cu oile, care au noroc. Ceilalti au cam plecat.

Familia la care am fost e disperata. Mama n-are niciun venit, tata a plecat in lume si n-a mai venit. Doi copii, de 3-4 ani. Nu au alocatie, nu-i baga nimeni in seama.

Unul dintre copii s-a oparit si trebuia dus la Urgente, a venit Salvarea, dar nu aveau niciun ban in casa. Au oprit la primar, nu le-a dat nici macar un avans din alocatie. I-a ajutat medicul de pe salvare.

O sa va dau poze sa vedeti cum sta treaba. Sa „redescoperim Romania”.