Samsung Gear S2 abia a fost anunțat oficial și am reușit în seara asta să ajung la evenimentul de lansare desfășurat înainte de deschiderea oficială IFA Berlin. Impresia bună mi s-a confirmat, arată excelent, se mișcă cel mai rapid dintre modele văzute pînă acum, este comod și ușor. Rămân două întrebări: cât este autonomia reală și cât va fi prețul final.

Samsung Gear S2 Classic
Samsung Gear S2 Classic

Lansarea Samsung Gear S2

Evenimentul de lansare a durat cam o oră și au prezentat cam toate funcțiile, pe lângă cele clasice de smartwatch. Dincolo de notificări și mesaje, apeluri sau chat-uri, ceasul are o grămadă de funcții smart. Au modificat interfața, nu doar sistemul de operare, iar acum are o margine rotundă care controlează tot prin rotire înainte și înapoi. Este un mod mai simplu și mai natural de interacțiune, mi-a plăcut clar. Vedeți clipurile video mai jos.

Design-ul este bun și deși zicea cineva că este mai gros ca Moto 360, este mai mic, compact și mai ușor. Ca operare este clar cel mai rapid smartwatch de pînă acum. Sistemul de operare este Tizen și se pare că este chiar foarte rapid. Am făcut un sumar rapid al lansării, durează vreo 10 minute.ads

Impresii după întâlnirea cu Gear S2

Sunt trei modele, Gear S2 normal, clasic și 3G. Primele două sunt accesorii și se conectează la telefon, al treilea este cu SIM propriu și Samsung a introdus în premieră un e-SIM, nu mai trebuie să iei un card SIM fizic de la operator, se poate configura. Este practic un telefon în miniatură și poți face ce vrei cu el.

Gear S2 este foarte ok, arată bine, se mișcă rapid și are multe chestii. Au menționat de exemplu controlul de la distanță al casei inteligente sau al mașinii conectate. Sau aplicații de fitness și sport, faptul că te încurajează să faci mișcare și sport în general sau să îți notezi mesele și consumul de apă. Are senzor de puls, dar măsoară și pașii.
Mi-a plăcut mai mult însă design-ul Gear S2 Classic.

Gear S2 Classic

Modelul clasic are un design de ceas adevărat, au lucrat împreună cu un designer italian, Alessandro Mendini, care va realiza o serie de noi modele de interfață. Ce să zic, arată a ceas de business, serios, celălalt este mai simplu și mai „comun”.

Nu sunt diferențe la dotări sau funcții, dacă am înțeles corect. Cel care are SIM 3G integrat are însă o baterie mai mare, 400 mAh, față de 350 pentru primele două modele.