Am urmărit  live lansarea Samsung Galaxy Note 20, practic Unpacked 2020 ediția a doua, care aduce o serie de gadgeturi noi. Nu au  vorbit deloc, dar deloc, despre specificații, ceea ce înseamnă că practic Samsung pierde lupta cu toți marii rivali pe zona de specificații hardware. Păcat.

Prezentarea a început în forță, iar Samsung a vorbit despre “noul normal” care trebuie adoptat după pandemia globală care a afectat întrega economie și viața noastră. Oficialii Samsung au spus că multe dintre produsele de astăzi sunt gândite pentru noul normal. Dispozitive care ajută copiii să acceseze cursurile online, care ajută părinții să fie mai eficienți la birou, precum și unele pentru divertisment.

  • Note 20 și Note 20 Ultra sunt lansate oficial. În total sunt lansate acum cinci dispozitive diferite. Vorbesc mai puțin despre specificații tehnice și mai mult despre cât de bune sunt telefoanele, ecranele 120 Hz, camere foto pe spate și baterii cu încărcare rapidă și wireless. Are încărcare mai mare de 50% în doar 30 de minute, acum nu trebuie să vă mai faceți griji cu privire la durata de viață a bateriei. Au noua sticlă de protecție care ar trebui să fie mai rezistentă decât generațiile anterioare.
  • noul S-Pen este mai actualizat comparat cu generația anterioară, au studiat scrisul de mână pentru a adapta cât mai bine viteza de scriere și recunoașterea literelor. Deocamdată nu au fost deloc date tehnice privind terminalele și trec direct la tabletă.
  • Galaxy Tab S7 este un model adaptat pentru artiștii grafici, vine cu propriul S-Pen. Există și versiunea de top Galaxy Tab S7+. Modelul de bază are 11 inch, iar cel mare este 12.4 inch, cel mai mare ecran Super AMOLED disponibil, cu 120 Hz rată de refresh. Creionul digital are un slot special pe spatele tabletei, stă foarte bine. Au de asemenea o tastatură specială pentru productivitate. Sistemul multi-tasking merge acum cu trei aplicații simultan. Vin cu aplicații preinstalate pentru scris (Note), desen (Canva) și altele asemenea.
  • vorbesc despre software special, cum ar fi Link to Windows, pentru transfer de pe un device pe altul. Tableta poate fi folosită ca un ecran extern pentru orice PC datorită colaborării dintre Samsung și Microsoft. Vor continua să extindă colaborarea pe Xbox, pentru jocuri video.
  • Samsung Dex are o ediție nouă, On TV, care permite să pui wireless aplicațiile pe un televizor Samsung, iar ecranul mare este folosit exact ca un PC, cu ajutorul Dex. Interfața pare similară, dar nu mai este nevoie de dock sau alte adaptoare.
  • au lansat oficial și căștile wireless care arată precum boabele de fasole. O nouă formă, conform oficialilor Samsung. Galaxy Buds Live au parte și de o cutie nouă, trei culori, cu noul bronz, negru sau alb. Oficialii companiei spun că le puteți folosi o zi întreagă fără să devină incomode.  Sunt realizate împreună cu specialiștii Harmann și includ tehnologia de blocare a zgomotelor din exterior.
  • Galaxy Watch 3 este lansat și el oficial. Nou design, mai subțire, cu noi fețe desenate special, cu un ecran mai mare. Are multe soluții de sănătate Samsung. Permite acum măsurarea tensiunii arteriale fără manșetă suplimentară și măsurarea electrocardiogramei, pentru a vă ajuta să monitorizați și să gestionați starea de sănătate zilnic. Dacă vă accidentați și cădeți, funcția de detectare a căderilor vă permite să trimiteți un mesaj SOS la contactele de urgență.
  • Galaxy Z Fold 2 este și el confirmat oficial. Are două display-uri Infinity-O edge-to-edge, aproape fără margini. Ecranul exterior este de 6,2 inch, iar cel principal de 7,6 inch, ceea ce le face pe ambele mai mari decât cele de pe Galaxy Fold. Vine în două culori la fel de uimitoare: Mystic Black și Mystic Bronze.
  • Seria Galaxy Note 20 și seria Tab S7 vor fi disponibile pe anumite piețe începând cu 21 august 2020. În România, noile dispozitive vor fi disponibile la precomandă în perioada 5-20 august, împreună cu Galaxy Buds Live pentru Galaxy Note 20 Ultra 5G și Galaxy Buds+ pentru Galaxy Note 20, respectiv Husa Book Cover pentru tableta Galaxy S7/S7+.