Microsoft lansează Windows Phone 8, platforma mobilă care va acompania Windows 8 pentru PC și Windows RT pentru tablete. Au fost prezentate deja câteva telefoane interesante cu noul software, dar tare sunt curios dacă se ridică la înălțimea așteptărilor. Personal n-am mai văzut telefoane WP7 sau WP7.5 de multă vreme. Nu știu de ce le ascund.

Windows Phone 8 - lansarea
Windows Phone 8 – lansarea

Sursa foto.

Windows Phone 8

Deja se cunosc foarte multe detalii ale Windows Phone 8. Design-ul este incredibil, terminalele Nokia și HTC arată spectaculos și au funcții avansate. Dar care este noutatea față de Windows Phone 7? Și el arăta foarte bine, și el avea terminale excelente și totuși, rezultatele Microsoft sunt cum sunt. Nokia aproape a dispărut, telefoanele WP7 au o cotă de 2%.

Pariul pentru Windows Phone 8 este mare, sistemul de operare e bine făcut,  terminalele sunt interesante. Deci, ce lipsește? Mai spun încă o dată, un produs foarte bun nu se vinde singur. Apple avea o bază de zeci de milioane de fani când a lansat iPhone, HTC a devenit popular după 10 ani. Produse bune au și Motorola sau LG. Dar nu reușesc să vândă. Produsele au nevoie de marketing și nu de formula clasică: clipuri la TV în care ne comparăm cu competiția. Zău, consumatorii sunt mai deștepți de atât.

ads

Samsung pregătește o linie de telefoane Windows Phone 8, care ar putea mișca piața. Să vedem dacă avem modele noi și de la ceilalți jucători.

Lansarea Windows Phone 8 începe pe la ora 19-00. Încerc să actualizez informațiile în timp real, ca de fiecare dată.
 

Windows Phone 8
Windows Phone 8

Lansarea Windows Phone 8

Evenimentul a început cu Joe Belfiore pe scenă. Nokia, HTC, Samsung sunt citate pentru terminalele Windows Phone 8. App Store are acum 125.000 aplicații mobile la ora actuală. Acum WP8 are suport pentru 15 limbi diferite și suport pentru acces la App Store pentru 190 de țări. Dezvoltarea continuă.

Joe spune că interfața iOS a fost copiată de Android și toate smartphone-urile sunt similare. De aceea, Windows Phone 8 este diferit. Pune utilizatorul, oamenii, în centrul experienței.

Oficialul Microsoft prezintă câteva dintre funcționalitățile Windows Phone 8:

– reconfigurarea „live tiles” este simplă pentru o personalizare ușoare. Este singurul sistem de operare care oferă actualizare live în loc de icon-uri statice. Și pentru prima oară aceste ferestre nu sunt egale și simetrice. Și sunt foarte ușor de configurat.

– Lock Screen este personalizat cu conținut din partea prietenilor, a aplicațiilor favorite sau a fotografiilor proprii. Poți folosi aplicațiile favorite să personalizezi acest ecran fix cum vrei tu. Iar, singurul sistem de operare care oferă ceva de gen, zice Belfiore.

– Windows Phone 8 va avea aplicație dedicată Skype. Similară cu Windows 8. Este integrat cu telefonul, exact ca vechiul telefon mobil. Skype nu consumă resursele bateriei, dar este mereu activ.

– o grămadă de aplicații și jocuri pentru Android sunt acum portate pe Windows Phone 8. Angry Birds, Temple Run, Urbanspoon, Asphalt 7, Cut the Rope, Where’s my Water … Majoritatea aplicațiilor de top sunt portate pe WP8 – Words with Friends, Draw Something, PayPal, Chase. Pandora pentru Windows Phone 8 este gratuit pentru un an, fără reclame.

– pentru cei care se tem că depășesc planul tarifar cu noul smartphone, Microsoft a realizat pentru Windows Phone 8 o aplicație Data Sense, pentru a reduce consumul de date mobile (comprimă conținutul la maximum), dar și caută WiFi în apropiere, folosind hărți și informațiile publice – caută în apropierea ta chiar dacă nu bate rețeaua. Te ajută să nu depășești volumul de date inclus în abonament. Poți seta limite, poți vedea ce aplicații consumă date și le poți dezactiva pentru a menține controlul.

– Windows Phone 8 include Parental Control.

Telefoanele Windows Phone 8 se vor vinde în Europa week-end-ul viitor.

Pentru prima oară poți cumpăra un PC, o tabletă și un telefon Microsoft Windows. Care lucrează perfect împreună, schimbă informații, au aceleași informații, același design.