Am văzut la Berlin o serie întreagă de dispozitive 2-în-1 și laptopuri cu procesorele din a șasea generație Core de la Intel. Tendința este clară: concurență cât mai putenică pentru tablete, oferind ecrane de dimensiuni similare, dar experiențe pe cât posibil mai bune decât pe tabletă.

0016

Intel are unul din cele mai mari standuri la IFA Berlin și am văzut aici o mulțime de produse și accesorii smart. ma văzut dispozitive de la Acer, Asus, Lenovo, Toshiba și HP, ba chiar și MSI. Nu am remarcat Dell, probabil au ceva separat. Am văzut tot felul de dispozitive, de la tablete de 8 inch, la dispozitive All-in-One cu ecrane mari.

Noile procesoare Core din noua generație sunt realizate pe 14 nanometri și permit realizarea de laptopuri și mai subțiri, fără fante de aerisire, care să concureze cât mai mult cu tabletele subțiri și ușoare. În același timp performanțele cresc de 2.5 ori, iar autonomia oferită dispozitivelor crește de 3 ori comparat cu generația anterioară. De asemenea, performanța grafică a crescut de 30 de ori. Cu alte cuvinte jocurile video și procesarea multimedia vor fi mult accelerate pe dispozitivele cu procesoare Intel.

Sunt și mai multe inovații, nu doar la nivel de producție. Noua tehnologie Intel Speed Shift îmbunătățește nivelul de răspuns al sistemelor mobile, astfel încât utilizatorii pot aplica un filtru foto de 45 de ori mai repede. Dispozitivele noi vin dotate cu Thunderbolt 3 pentru USB tip C. Iar camera Intel RealSense va fi de acum disponibilă pe mai multe dispozitive 2 în 1, notebookuri, sisteme All-in-One.

Am aflat că în următoarele luni, Intel intenționează să ofere peste 48 de procesoare din cea de-a șasea generație Intel Core, cu grafică Intel Iris și Iris Pro, procesoare din gama Intel Xeon E3-1500M pentru stații mobile de lucru și procesoare Intel vPro din a șasea generație pentru segmentul business și enterprise. De asemenea, vor oferi produse realizate pentru fenomenul Internet of Things (IoT) cu 7 ani durată de viață garantată și Error Correcting Code (ECC) la multiple niveluri TDP.
0020

Am văzut la stand și un super-smartwatch, Basis, care oferă funcțiile unui ceas și ale unui tracker de fitness, notificări și aplicații la prețul de 200 de euro.

De asemenea, am surprins un spectacol interesant.Și o mulțime de sisteme 2-în-1, laptopuri, desktop-uri și sisteme All-in-One, ba chiar și tablete cu procesor Intel. Revin cu detalii la fiecare producător în parte.