Las Vegas este într-adevăr parte din “American dream”. Este și un mare kitch, dar în același timp este și un loc care stimulează creativitatea. Un “restart” pentru creier. Și da, poți vizita într-un singur loc Egiptul, Parisul, Monte Carlo, Italia, Germania și multe altele. Cum ar veni, locul perfect pentru o vacanță exotică pentru americani. Și nu trebuie nici să călătorești ore în șir, nici să ai în buzunar altă valută și să te încurci la cursul de schimb. Nici să te chinui cu limbile străine.

cersetori din Las Vegas
cersetori din Las Vegas

Las Vegas cel bun

În Las Vegas ai totul aproape și nimic nu este prea scump (în afară de berea din cazinouri). Da, ai cazinouri peste tot, montaigne russe, piscine, mall-uri și multe altele. Probabil vedetele și afaceriștii de succes au nenumărate oportunități să cheltuie mulți bani. Dar sunt tot atâtea oportunități pentru cei cu bani mai puțini. Apartamentul cu două niveluri în care am stat eu (o să scriu și despre el) costa 150 de dolari pe noapte. Probabil o familie normală găsește cazare și sub 100 de dolari pe noapte în Las Vegas. Avea bucătărie, frigider, cuptor, tot ce ai nevoie să gătești tu, iar supermarketul avea prețuri accesibile, chiar dacă restaurantele sunt scumpe. În multiplele cazinouri poți juca și câțiva dolari, nu neapărat sume astronomice.

Galerie foto – Las Vegas turistic:

[nggallery id=306]

Video – în Mall, la shopping:

Las Vegas dincolo de aparențe

Dar Las Vegas nu este o oază a bogăției. E plin de cerșetori, de mexicani, asiatici și afro-americani vânzători de diverse “distracții”. Sunt mulți amărâți chiar fără o astfel de “ocupație” și care sunt vânați de poliție, să nu cumva să deranjeze turiștii. E clar că nu e totul perfect în America. “Girls to your room” – băieții sunt peste tot pe Strip, aproape că te agasează. Seara, din câteva colțuri, mirosul de iarbă era extrem de puternic, iar beția omniprezentă. Chiar și ziua, nu numai noaptea.

Galerie foto – cerșetorii din Las Vegas:

[nggallery id=307]

Video – cu șerpii pe Strip: