Prima întâlnire cu un produs LeEco, de fapt complet ar fi LeTV LeEco Le Pro 3. Cred că au renunțat la numele de LeTV, acum doar LeEco LePro 3. Oricum, un smartphone foarte bine dotat, ieftin, dar cu astpect și elemente de HTC, care îl fac foarte atractiv.

LeTV LeEco LePro 3

Prima întâlnire cu LeEco Le Pro 3

Am citit despre device după ce LeEco a devenit mai popular ca Xiaomi și concurent serios pentru OnePlus, iar toată lumea a început să scrie despre ei. Au luat fix aceeași rețetă, fac smartphone-uri mai bine dotate, dar mai ieftine decât competiția. Renunță la profit pentru a face vânzări mai mari, iar asta se vede în timp. Xiaomi este acum pe un trend negativ continuu. Ei tot zic că vând accesorii și fac profit acolo, dar pe telefoane au pierdut masiv teren. Asta pentru că o mare parte din cumpărători aleg acum device-urile de tipul “cel mai ieftin cu specificațiile X”, fiecare cum știe, după ureche.

Acum, acest model chiar are specificații foarte bune și un preț excepțional. Dar trebuie luat fie din China, fie de pe Amazon, la un preț de circa 1500 de lei. La noi găsiți varianta mai proastă la un preț de circa 1650 lei. Are procesorul Snapdragon 821, super-bun, cu variante de 4GB de RAM și 6GB de RAM. Sunt de acord, ajung cei 4GB de RAM, că nu facem cine știe ce pe smartphone, dar atunci prețul corect ar trebui să fie mai mic. În fine, deocamdată situația este încurcată. Stocarea e fie de 32GB, fie 64, dar fără un slot de carduri de memorie. Ceea ce este, sincer, destul de nasol în ziua de azi. Există soluții, o să vă povestesc despre soluții pentru a elibera spațiul, cu altă ocazie.

LeTV Le Pro 3 are o cameră foto de 16 megapixeli pe spate și o cameră de 8 megapixeli frontală. Bateria este serioasă, 4.070 mAh, ai energie pentru mai mult timă. Nu pare deloc greu sau foarte gros, iar pe spate are un metal lucios care arată foarte bine. Cum spuneam, parte din design amintește clar de HTC.

Îmi place că nu au un branding agresiv, doar butonul de Home amintește cumva de LE, iar interfața lor care se cheamă EUI este de fapt un skin simplu de Android, nu se schimbă prea multe. Nici nu instalează o groază de chestii suplimentare pe acolo. Nu cred că găsiți prea multe modele atât de bine dotate la un nivel de preț atât de bun. Da, nu arată spectaculos și nu are vreo tehnologie ieșită din comun. Dar în rest este un smartphone foarte bun pentru care nu plătești 3500-4500 de lei sau chiar mai mult.

Galerie foto