Nu aveam așteptări prea mari de la Lenovo P70 și mi se părea „încă un model chinezesc”, dar mi-am dat seama rapid că nu este tocmai așa. Performanțele terminalului sunt peste medie, arată bine, iar autonomia este foarte mare datorită bateriei de 4.000 mAh. În plus prețul este unul dintre atuuri, terminalul fiind mai mult decât accesibil.

Lenovo P70
Lenovo P70

Pro și contra Lenovo P70

Mi-a plăcut foarte mult:
– designul și realizarea în stil Lumia, deși era negru telefonul, formatul seamănă clar;
– performanțe hardware foarte bune, de nivelul unui flagship;
– autonomie foarte bună;
– preț foarte bun;

Rămâne de discutat:
– este totuși un model mediu, mulți nu și-l vor lua că nu are unele dotări de top;
– este dual-SIM, mulți n-au nevoie de așa ceva;
– card microSD limitat la 32GB;

Experiența cu Lenovo P70

Cum spuneam, eram convins că Lenovo P70 este doar o altă chinezărie și abia așteptam să râd puțin de el. Totuși, când am pus prima oară mâna pe terminal, impresia s-a schimbat. Chiar arată bine, are un format mai gros, asta datorită bateriei mari integrate, dar nu mi s-a părut deloc supărător sau incomod. Arată ca un telefon normal, fără artificii de design, fără culori stridente sau alte chestii pe care le folosesc producătorii pentru a face terminalul mai „interesant”. Nu, este un telefon onest, arată ca un model obișnuit, dar are multe funcții și tehnologii peste medie. Prețul fiind de circa 1.150 de lei, să vedem cum stă la hardware.

ads

Terminalul are un display de 5 inch, este un format perfect pentru mine, deși în ultima vreme m-am obișnuit cu 5.5 inch. Ecranul nu este Full HD, 1280×720 pixeli, dar arată foarte bine și nu am avut nicio problemă de imagine, din contră, nu am simțit deloc nevoia unui ecran mai bun. Desnitatea este de 292ppi, iar tehnologia folosită este IPS LCD cu unghi de vizualizare 179 de grade. Procesorul mi s-a părut foarte bun, știu că este folosit și de alte branduri, dar chiar este bun. Un Mediatek MT6752 octa-core la 1.7 Ghz, cu performanțe similare Note 4 sau OnePlus One. Este bazat pe arhitectura big.Small Cortex-A53. Terminalul Lenovo are 2GB de RAM, se descurcă foarte bine. Acceleratorul grafic este Mali-T760MP2, un model de nivel mediu spre scump. Stocarea internă este de 16GB, dar are slot pentru carduri de memorie, cu precizarea că recunoaște oficial doar modele pînă la 32GB.

Lenovo P70
Lenovo P70 – design

Camera foto este de 13 megapixeli, iar camera frontală este de 5 megapixeli. Este o cameră decentă cu care vă descurcați în majoritatea situațiilor. De asemenea, frontala este ok, peste media terminalelor accesibile.

Unul dintre atuurile terminalului rămâne bateria integrată de 4.000 de mAh, una din cele mai mari disponibile la ora actuală. Asta fără să fie un telefon foarte greu sau foarte voluminos. Are 149 de grame greutate și grosimea este de 8,9 milimetri, la nivelul oricărui competitor. De asemenea, inginerii Lenovo au integrat o soluție de încărcare rapidă și prin fast charging cu doar 10 minute la priză vei putea trece câteva ore de utilizare normală. Autonomia a fost peste orice telefon am testat anul acesta, practic ajungi la aproape două zile de utilizare, dacă nu ești heavy-user. De asemenea, lăsat seara cu bateria la 80% a doua zi pierduse două-trei procente, nu s-a descărcat peste noapte cum fac unele modele brand. Bateria este încastrată și nu o veți putea schimba după dorință, ci doar la service.
 

Lenovo P70 - bateria e prinsă, nu se scoate
Lenovo P70 – bateria e prinsă, nu se scoate

Nu trebuie uitat că este un telefon 4G și dual-SIM. Pentru cei care au nevoie de dual-SIM este o alegere excelentă. Altfel, puteți ține un slot neutilizat și cu asta-basta.

Performanța în teste a fost foarte bună, neașteptat de bună pentru un model aflat la acest nivel de preț. Pe Antutu a scos circa 44.000 de puncte, peste One M8 și aproape de OnePlus One sau Note 4. Pe testul Vellamo realizat  de Qualcomm scoate scor foarte mare, nu de nivelul Snapdragon 810 dar nici departe de acesta. De asemenea, am folosit și alte teste de performanță, toate confirmând că stă foarte bine.


 

Concluzii

Pentru cei care caută un smartphone accesibil performant și bine dotat, Lenovo P70 este cea mai bună alegere. Adică are un raport calitate/preț bun și tehnologii puternice, care nu te vor lăsa la greu. Autonomie, putere de procesare, preț bun, cameră foto bună… Este un terminal care oferă toate avantajele unui vârf de gamă dar la un preț imbatabil.

P.S. Dacă vreodată aveți probleme cu Lenovo P70 sau cu garanția Lenovo, vă rog să-mi scrieți!

 

Galerie foto