Cei de la Lenoovo au un super-stand la IFA Berlin și am avut azi ocazia să mă întâlnesc cu Vibe S1, smartphone-ul abia lansat care are cameră foto dublă pentru poze selfie și beneficiază de un accesoriu interesant: un flash extern pentru pozele selfie pe lumină slabă.

Am văzut și modelul Lenovo Vibe P1, detalii despre el mai jos…

Lenovo Vibe S1
Lenovo Vibe S1

Lenovo Vibe S1

Remarcasem modelul încă de la anunțul oficial din 2 septembrie, așa că am ținut neapărat să văd acest telefon și nu am greșit. Lenovo reușește să crească de la an la an și face modele tot mai interesante, de asemenea foarte accesibile.

Vibe S1 are ca factor diferențiator camera frontală duală care permite realizarea de fotografii selfie mai interesante. Studiile citate de Lenovo arată că se fac pe zi pestr un milion de fotografii selfie și majoritatea sunt postate pe Facebook. Camerele au senzor de 8 megapixeli și 2 megapixeli, prima face pozele și a doua analizează detaliile de lumină pentru a oferi imagini mai interesante. Există și diverse opțiuni de editare pentru pozele selfie. Telefonul are și bliț pentru camera frontală, dar cei de la Lenovo au prezentat și un accesoriu extern, un flash care se conectează la mufa audio și permite realizarea de poze selfie clare în condiții de lumină slabă.

Lenovo Vibe S1 este un smartphone cu ecran de 5 inch, Full HD, bine dotat. Procesorul este octa-core, un Mediatek pe 64 de biți, 3GB de RAM, 32 GB stocare și suport pentru carduri de memorie pînă la 128GB, totul într-un body subțire de 7.8 milimetri. Compatibil cu rețelele 4G/LTE, terminalul va fi disponibil în România începând cu Noiembrie 2015.

Camera foto de pe spate are senzor de 13 megapixeli. Abia aștept să testez acest model și să aflu prețul Lenovo Vibe S1.

Flash pentru selfie

Un dispozitiv special care se conectează la mufa audio (3.5 mmm jack) pentru a permite iluminarea mai bună a feței pentru pozele realizate noaptea sau în condiții de lumină slabă. Am văzut o demonstrație cu el, cică rezistă la 1.000 de fotografii. Nu este bliț, așa că lumina se aprinde cu un buton când ai nevoie de ea sau poți să o stingi la fel de ușor. Nu sunt eu fan selfie, dar pentru care care fac astfel de poze, cred că este ingenioasă invenția. Am văzut multe poze întunecate pe Facebook 🙂

Lenovo Vibe P1

Am văzut cu aceeași ocazie și Lenovo Vibe P1, de asemenea anunțat recent. Din păcate acesta nu ajunge în România oficial, mare păcat, pentru că era un model foarte competitiv. Dar va veni varianta Vibe P1m, oarecum similară, dar cu modificări, detaliez imediat.

Lenovo Vibe P1 are baterie de 5.000 mAh, are sistem de reducere a consumului de energie și încărcare rapidă. Are un ecran de 5.5 inch Full HD, are procesor octa-core Snapdragon 615, tehnologie 4G, cameră foto de 13 megapixeli și frontala de 5 megapixeli. Protejat de Gorilla Glass 3.

Lenovo Vibe P1m are ecran Full HD de 5 inch și bateria de 4.000 mAh, în rest este similar. Va fi disponibil în România începând cu sfârșitul lunii septembrie.