Am fost la standul LG în mod special să văd noile smartwatch-uri și să descopăr ce alte noutăți mai pregătește compania sud-coreeană. Am văzut cele două modele de ceasuri inteligente, noile telefoane mid-range, tabletele G Pad, primul televizor OLED 4K, dar și soluțiile pentru casa inteligentă sau electrocasnicele LG. Mi-a plăcut LG Watch R, cred că este unul din cele mai bune modele de smartwatch cu Android Wear și display rotund.

LG G Watch R
LG G Watch R

(Click pe imagini pentru mărire)

 

LG G Watch R

Mergând pe urmele LG G Watch, unul dintre primele dispozitive portabile alimentate de Android Wear, compania sud-coreeană vrea să devină un jucător important în zona de accesorii smart. Design și tehnologie, la un preț corect. LG G Watch R este primul ceas smart cu afișaj circular (P-OLED), care utilizează 100 la sută din cadranul ceasului. De asemenea are un cadru de oțel inoxidabil rezistent și dispune de o colecție de afișaje, care sunt accesibile cu o simplă atingere.

Poze cu G Watch și G Watch R

 

Tablete G Pad și televizoare

Nu am ajuns încă să văd noile modele G3, precum G3 Stylus sau G3 Beat. Mâine o să le testez pe fiecare. Dar am văzut noile tablete G Pad, electrocasnice și televizoarele. LG au un stand imens, dar și cel mai mare video-wall pe care l-am văzut în târg. Mîine cu smartphone-urile vă prezint și acest detaliu, într-un articol separat.

Gama de televizoare LG este foarte extinsă. Am revăzut diverse modele cu WebOs, noul sistem de operare, care acum a fost adaptat pentru TV. Una din problemele cu Smart TV-urile este că se mișcă greu opțiunile, schimbarea canalelor, aplicațiile. Ei bine, WebOS rezolvă asta, este foarte rapid, are multe opțiuni și nu dă niciodată rateuri. Magic Remote de la LG este ca un mouse pentru televizor. Nu mai pierzi timpul și faci instant ce vrei.

LG a prezentat la IFA Berlin primul televizor 4K OLED din lume, calitatea imaginii pe această tehnologie este net superioară LCD-ului. De asemenea au fost lansat 7 modele Smart TV cu rezoluție UHD, de la 49 pînă la 105 inch. După gusturi și după buget. Cel de 105 inch are format cinema 21:9 ajungând practic la 5120×2160 pixeli, deci 5K. Am văzut și modelul 8K, adică 7680×4320 pixeli, dar e clar că fără un conținut dedicat rămâne doar o demonstrație de forță.

LG Smart Home este construită în jurul ideii de a avea mai multe aparate inteligente conectate într-un sistem *deștept*. Folosind un smartphone, proprietarii se pot bucura de un control perfect al fiecărui detaliu.

Poze de la standul LG