Am reușit azi să pun mână pe LG G4, la foarte scurt timp după lansare. Desigur, doar sample-uri, dar am avut ocazia să experimentez cum arată și cât de comod de utilizat este, am văzut capacele de pe spate din piele și “metal”, am experimentat noua interfață, noul display super-luminos și de asemenea camera foto. Testând telefonul la scurt timp după Galaxy S6, One M9 sau Flex 2, pot să fac câteva paralele.

LG G4 - hands on in Romania
LG G4 – hands on in Romania

LG G4 – primele impresii

Modelul pare unul redutabil, un adevărat competitor pentru modelele de top de la competiție. Din păcate, nu știm acum nimic despre preț, dar după lansare pare un smartphone dotat perfect la toate nivelurile. Ecranul este cel mai bun din industrie, vedeți mai jos comparația cu Glaaxy S6, este mai luminos și mai colorat. Fac pariu că și în soare se vede mai bine, dar asta rămâne pe data viitoare. Camera foto este foarte bună, aici e greu de comparat, am făcut doar câteva cadre pe fugă, le găsiți mai jos.

Procesorul nou, surpriza de la lansare, Snapdragon 808 este bun, puternic, nu se încinge. Dar trebuie spus că aceste modele sample – încă nefiind versiunea comercială – au avut scoruri slabe. O să vedeți și în Antutu cum arată cifrele. Pielea de pe spate este bună, este cu siguranță peste plastic, peste sticlă și senzația de lucios. Pe de altă parte, din trei modele cu piele doar cel roșu arată special. Cel negru pare un portofel, iar cel galben zici că e imitație. Mă rog, depinde de gusturi. Pe lângă piele, LG a anunțat versiuni cu spate “metalic” sau “ceramic”. Am scris că am văzut versiunea metalică și am fost rapid interpelat pe Facebook că “nu există metal”. Ei bine, așa au spus LG , iar capacul (în dreapta în poza de mai sus) părea cu siguranță metalic. Adică era dur și rece, ca un metal. Pe unele site-uri apare informația că este “acoperit” cu metal, pe altele zice că doar culoarea ar fi “metal”. Criticii zic că e plastic, dar nu sunt sigur. Am să întreb LG și revin pe tema materialelor.

Curbura preluată de la LG Flex este mult atenuată. Am niște poze făcute special cu noul design.

Camera foto nouă pare foarte bună. Desigur, aștept telefonul la un review pentru a vedea în detaliu noile tehnologii. Ca să citez de la lansarea oficială, camera foto de pe spate are o lentilă F1.8, autofocus laser ultra-rapid, senzorul este de 16 megapixeli, iar dimensiunile acestuia sunt 1/2.6 inch (cu 40% mai mare). Stabilizarea optică integrată este mai avansată decât la G3, pe trei axe.

Legat de performanțe, modelele de test au scos cam 45.500 puncte în Antutu. Galaxy S6 scoate vreo 60.000 și One M9 vreo 50.000, deci ar fi sub. LG G4 trebuia să vină cu procesorul Snapdragon 810, cel mai puternic, dar s-a descoperit că acesta face probleme, se încinge și se blochează. Bănuiesc că Snapdragon 808 este alternativa cea mai bună pe care au avut-o pe termen scurt. Ca interfață nu este diferențe de putere, lag sau altele asemenea, se mișcă excelent.

LG G4 va fi disponibil la precomandă la Orange România, la jumătatea lunii mai. De la 1 iunie va fi probabil disponibil la toți operatorii. Abia aștept să testez versiunea finală.

Galerie foto