Am pus mâna pe LG G6 și pot să vă spun la ora actuală că este poate cel mai bine realizat smartphone lansat la Mobile World Congress 2017 (MWC 2017) și de asemenea prinre cele mai performante modele de top. Simpla atingere te convinge că telefonul este mai mult decât un gadget, este un dispozitiv premium, construit solid, comod de ținut și stă perfect în mână, nu alunecă.
Încarc și un video de prezentare, asap.

LG au pus mare accent anul acesta pe calitate și pe durabilitate. După lansarea oficială am avut de alergat pe la evenimente și nu reușisem să îl văd de aproape, dar astăzi m-am convins: LG G6 are șanse să fie unul dintre cele mai bune telefoane din 2017.

Pro și contra LG G6

Mi-a plăcut foarte mult:
– noul design industrial și finisajele premium;
– ecranul mare, dar comod de ținut în mână;
– camera foto duală aproape fără egal;
– putere de procesare și interfață rapidă și simplă;
– autonomie bună;
– preț neașteptat de bun;
– rezistent la apă și praf;

ads

Rămâne de discutat:
– bateria nu mai poate fi scoasă;
– chiar nu am altceva de comentat;

LG G6 – display

După cum s-a scris dinainte de lansare, pentru LG G6 compania sud-coreeană a folosit un display cu format diferit, diagonala de 5.7-inch cu format 18:9 (2:1) QHD+ cur rezoluția 2880 x 1440 și densitate 564ppi. Ei au botezat acest ecran FullVision, spun că este inspirat de industria cinematografică și că este un format mult mai bun pentru productivitate și multitasking. Puteți accesa două aplicații simultan pe cele două jumătăți de ecran egale. Interfața LG UX 6.0 a fost modificată ca toate aplicațiile realizate pentru format 16:9 să fie prezentate corect pe noul ecran, nu veți avea surprize.

După părerea mea, modelele flagship LG au avut întotdeauna cel mai bun display posibil. Așa este și anul acesta, mi se pare de o claritate excelentă și fără culori „arzătoare”, care te fac să te deranjeze ochii după câteva ore de utilizare. Am văzut doar câteva fotografii pe ecranul LG G6 și m-am convins de calitate. Iar interfața arată și ea excelent.

Putere de procesare

LG G6 a adoptat procesorul Qualcomm Snapdragon 821 ca să nu fie nevoiți să aștepte pînă la vară disponibilitatea lui Snapdragon 835. Este un procesor foarte performant, nu are nevoie de o prezentare specială, el este deja pe câteva terminale, toate foarte bine cotate. Din păcate nu am putut rula un test de performanță, device-urile de aici sunt toate sample-uri pentru test, nu sunt versiuni finale și nu rulează testele complet. Modelul are 4GB de RAM și versiuni de 32 și 64GB. Eu deja sunt pe telefon de 128GB, dar dacă folosiți carduri de memorie, este ok, are MicroSD și se vor putea folosi inclusiv modelele noi de 1TB sau chiar 2TB, cel puțin așa promite LG. Procesorul este quad-core, cu 2 nuclee de mare putere la 2.4GHz, dar și 2 nuclee economice la 1.6GHz. Fără o aplicație specială nu am putut vedea dacă LG a păstrat frecvențele standard sau a modificat puterea procesorului. Revin cu informația asta când o să aflu mai multe detalii. Acceleratorul grafic Adreno 530 GPU este printre cele mai bune la ora actuală.

Camera foto

Camera foto duală LG G6 este și ea o adevărată realizare. Sunt doi senzori de 13 megapixeli, dar diferă lentilele utilizate de ei. Una este F2.4 cu unghi de vizualizare de 125°, cea de-a doua are F1.8 cu unghi de 71°. Practic aveți două perspective asupra subiectului și se pot combina în diverse moduri. Ambele camere au tehnologie pentru stabilizarea imaginii, un sistem hibrid care folosește elemente optice și electronice. Evident, filmează 4K și ajunge la 60 fps, puteți genera clipuri de maximă calitate.
Camera frontală însă a scăzut la 5 megapixeli, chiar dacă are o lentilă f2.2, cu unghi de 100 de grade. Ar fi meritat un upgrade.

Concluzii

După prima întâlnire cu LG G6 am rămas plăcut impresionat, în primul rând noul design este foarte bun, iar partea de ergonomie este foarte bine studiată. Este foarte plăcut în mână, iar materialele premium te fac să nu-l mai lași deoparte. Performanțele bune și interfața plăcută, ecranul foarte bun și camera foto, toate sunt de partea LG anul acesta. Sigur, nu au mai continuat trendul cu modularitatea, dar asta probabil și din cauză că nu foarte mulți oameni și-au dorit cu adevărat modelele respective. Dar ca hardware, design și experiență, LG G6 este un smartphone de top și cum spuneam, îl văd printre cele mai bune de anul acesta.

Legat de preț: în acest moment nu avem nicio confirmare privind prețul LG G6, ceea ce se zvonea ieri (690 de euro preț de pornire) rămâne un zvon, nu a fost confirmat oficial. De asemenea, data la care LG G6 va fi în magazine nu este cunoscută acum.

VideoGalerie foto