LG a organizat la IFA Berlin o discuție privind viitorul tehnologiei, Futute Talk, privind tendințele din domeniu, Internet of Things (IoT), Inteligență artificială (AI) și altele asemenea.

LG ThinQ Home este tema de anul acesta, compania mizează acum pe dispozitivele inteligente care ne vor face viața mai ușoară în viitor. ThinQ este un asistent inteligent care învață în timp, devenind mai bun pe măsură ce îl folosiți mai mult.

Inteligența artificială este folosită tot mai mult în dispozitive la care nu ne-am aștepta la așa ceva, precum robotul aspirator de la LG. Este adevărat că primele interacțiuni cu AI nu sunt foarte precise, dar tocmai din cauză că trebuie timp pentru a învăța obiceiurile utilizatorului, configurația casei și așa mai departe. De aceea, interacțiunea devine mai bună în timp.

Evident, LG vorbește despre design, ca un element important pentru produsele electronice. Oricât de inteligente ar fi produsele, pentru utilizator contează și design-ul.

Asistentul ThinQ a fost îmbunătățit să controleze dispozitive inteligente din casa produse de alte companii. De asemenea, are în spate o platformă cloud care este actualizată continuu.

LG spune că a avut multe teste ai lansări de tehnologie 5G, in SUA,Coreea și Europa și tehnologia va fi importantă pentru IoT, dar și pentru mașinile inteligente.

Au prezentat un dulap inteligent, LG Styler și o camera video (vision pack) care se poate conecta la alte aparate și le oferă inteligență artificială pentru funcții suplimentare. În cazul dulapului, camera permitea să aleagă cămașa asortată cu costumul utilizatorului.

LG a demonstrat și ThinQ Fit, care este o oglindă inteligentă, un ecran cu funcții Smart care îți spune ce măsură să alegi la haine și cum sa le asortezi. De asemenea, poți alege ținute oferite de comercianți online și le poți comanda acasă.

LG dezvoltă și diverse tehnologii auto pentru mașinile autonome, sensori, camere și soluții care să facă traficul viitorului mai sigur. Sistemul de operare WebOS folosit la televizoarele LG va fi extins și el spre dispozitive IoT și alte gadgeturi inteligente.