Standul LG de la IFA Berlin avea noutățile despre care v-am tot scris: LG G4, noul G Pad, televizoarele smart și așa mai departe. Dar am văzut și ceva cu adevărat nou: LG Rolly, tastatura pliabilă pentru cei care călătoresc și au nevoie să scrie pe tabletă. Ideea nu este rea.

LG Rolly
LG Rolly

Tastatura este înghesuită pe patru rânduri, care sunt mobile, se împachetează practic. Vă dați seama mai bine în videoclipul de mai jos.
Cred că este destul de interesantă pentru călătorie și are o funcție smart – poți conecta și tableta și smartphone-ul și atunci când vrei să scrii pe telefon un SMS treci instant la acest device. Apoi revii la fel de rapid la tabletă unde lucrai la documente mai complexe. Dar sunt și probleme.

Butoanele nu sunt foarte bine delimitate, probabil nu s-ar fi împachetat corect. Trebuie să te obișnuiești cu nou layout „economic”. Și deocamdată n-am văzut un mouse, care sigur s-ar fi pretat pentru astfel de scenarii, un design plat, ultra-portabil.

LG Rolly funcționează cu o singură baterie AAA, iar autonomia este de circa trei luni.

ads

Din păcate nu am și un preț oficial ca să discutăm despre utilitatea reală. Vom vedea dacă ajunge în magazine. Deocmadată mă gândesc că totuși tastatura-cover este mai plăcut și comod utilizat pentru orice călător.

Video