Apple a avut marți un eveniment oficial la Chicago unde a fost lansat oficial un nou iPad de 9.7 inch. Este un eveniment educațional și nu a existat un livestream oficial pe site-ul Apple. Înainte de eveniment au circulat multe zvonuri că vor anunța noi dispozitiveiPhone, iPad și MacBook pentru elevi și studenți, produse despre care se spune că vor fi mai ieftine. Dar nu s-au confirmat.

apple event educational ipads

Am urmărit evenimentul pe un live blog pe la CNet.

Apple pentru educație

Evenimentul Apple a început, dar au vorbit la început doar despre proiectele educaționale pe care le susține compania. Produc conținut digital pentru iPad și iPhone care să susțină educația tinerilor. Tim Cook a urcat apoi pe scenă. Imaginea de mai jos cu scrisul de mână a deschis speculații privind lansarea unui nou Apple Pen sau altă aplicație pentru scris de mână. Și asta s-a dovedit o speculație.

Oficialii Apple spun că studenții învață pe tablete iPad, le plac tabletele pentru că sunt ușoare, dar puternice, iar discuția continuă pe această direcție. Greg Joswiak, VP pe zona de iPad, vorbește despre App Store și aplicații educaționale prezente în magazinul Apple. Sunt 200.000 de aplicații educaționale în iTunes. Aduc pe scenă un profesor să explice cum lucrează cu tabletele.

Laudă modelul iPad care costă 299 dolari, în plus prezintă Apple Pencil.

Model nou iPad

Pînă la urmă, au prezentat oficial un nou iPad, cu ecran de 9.7 inch. Știm despre el că este compatibil cu Apple Pencil, ca să lucreze studenții și elevii pe el. Smart Annotation – este o funcție nouă care permite să scrii cu Pencil direct pe documente, pagini web, conținut de genul ăsta. Apple trece la prezentarea cărților digitale din iTunes, alt capitol important pentru educație.

Tableta are o cameră foto de 8 megapixeli, senzor de amprentă pe partea frontală. Dispune de Facetime camera, procesorul Apple A10 Fusion chip, baterie care ține 10 ore, are busolă, GPS, LTE, giroscop, accelerometru și suport pentru Pencil. Prețul acestui model este 329 dolari pentru consumatori, dar este 299 dolari pentru școli (dar cred că dacă iau mai multe unități).

Apple a prezentat și Augmented Reality pentru iPad, soluții pentru educație. Boulevard AR permite să vezi tablouri clasice pe pereții clasei. Free Rivers de la WWF permite să experimentezi un ecosistem natural, nu doar să citești despre el. Elevii vor putea astfel să experimenteze mai bine, să înțeleagă conceptele. Froggepedia permite să faci disecție de boaște în AR, fără să mai chinui broasca. Aplicația Garage Band primește un kit special pentru copii.

Apple School Manager permite școlii să creeze conturi multiple pentru copii (Apple IDs), se spune că nu vor fi școli unde să aibă toți copiii tablete. Vor trebui să împartă terminalele între copii, pentru ca toți să aibă acces la ele. Școlile primesc stocare iCloud de 200 GB.

Logitech Crayon este o alternativă la Pencil care costă 49 de dolari, au și o carcasă rezistentă pentru iPad, care costă 99 de dolari.

Apple lansează și aplicația Classroom pentru Mac, ei spun că profesorii folosesc Macbook. Există multe funcții de comunicare între Mac și iPad, ca împărtășirea ecranului, se poate lucra pe documente și așa mai departe. Profesorul are o evidență a copiilor și așa mai departe. Altă aplicație pentru școli este Schoolwork. De asemenea, ClassKit va permite dezvoltarea de aplicații speciale pentru SchoolWork. Apple Teacher, aplicație pentru pregătirea profesorilor. Swift Playgrounds o aplicație pentru copiii care studiază programarea.