Am testat Mercusys MR50G, un router wireless puternic și accesibil, potrivit pentru pasionații de jocuri video. A fost excelent și pentru telefon, viteza de download și upload a fost de peste 450Mbps, perfect pentru jocuri video de exemplu.

review Mercusys MR50G

Pro și contra

Avantaje:

Dezavantaje:

ads
  • nu are WiFi 6;
  • doar două porturi fizice;

Detalii tehnice

Standard WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac
Frecventa: 2.4 – 5 GHz
Rata de transfer WI-FI: 600 + 1300 Mbps
Memorie: GB RAM
Stocare: B
Porturi LAN: 2
Port USB: NU
Dimensiuni: 175.6 x 157.2 x 45 mm
Altele: IPv4, IPv6 IP Dinamic/Static IP/PPPoE/PPTP/L2TP
Preț: 169,99 la ofertă

Mai multe detalii tehnice găsiți pe site-ul Mercusys România.

Review Mercusys MR50G

Am mai testat routere Mercusys, iar acum mi-am confirmat părerea pozitivă. Dispozitivul arată bine și a avut rezultate foarte bune. Desigur, a fost montat pe o conexiune bună, Fiberlink de la Digi, iar testul l-am făcut pe 5Ghz, nu pe 2.4GHz. Din păcate este limitat la două porturi, eu la birou am nevoie de mai multe. Pentru un singur utilizator este ok, pui pe un cablu laptopul sau desktop-ul, iar pe al doilea consola de jocuri. Iar restul dispozitivelor pe WiFi. Dar dacă sunt mai multe computere sau console, Smart TV sau alte dispozitive smart care au nevoie broadband. Desigur, pot funcționa și pe WiFi, iar tehnologia MU-MIMO chiar ajută la conexiuni mai puternice și mai stabile.

Viteza maximă teoretică este oferită de tehnologia Dual-Band AC1900 , respecitv poate atinge 1300 Mbps in banda de 5 GHz și 600 Mbps in banda de 2,4 GHz). Dispune de șase antene cu tehnologia Beamforming care oferă acoperire mai bună acolo unde sunt dispozitivele, chiar dacă sunt mai departe.  Routerul dispune de porturi Gigabit, nu este nicio mufă cu 100Mbps ca la alte dispozitive  ieftine. Dar din păcate are doar două porturi LAN și nu are niciun port USB, care ar fi fost util în anumite scenarii.

Tehnologia MU-MIMO (multi-user multiple input multiple output) permite routerului MR50G să comunice cu mai multe dispozitive în același timp, gestionează eficient fluxul de date. Există și o altă tehnologie nouă, Smart Connect, care alege cea mai bună bandă disponibilă pentru fiecare dispozitiv conectat, la distanță bate mai bine 2.4GHz, iar aproape merge mult mai bine cea de 5GHz.

Sistenul de administrare al routerului, accesibil prin browser la adresa mwlogin.net are setările de bază ale routerului, administrează securitatea, permite setarea ca acces point și are funcții de Control Parental sau rețea Guest pentru protecția companiilor care au vizitatori.

De asemenea, are suport pentru multe tehnologii moderne, precum suportul IPTV, care include tehnologii precum IGMP Proxy / Snooping, Bridge si Tag VLAN pentru a optimiza streamingul video. De asemenea are suport IPv6 – cel mai modern și rapid protocol de comunicare pe Internet.

Concluzii Mercusys MR50G

Routerul wireless Mercusys MR50G este accesibil și cu toate acestea oferă performanțe maxime: conexiuni rapide cu toate dispozitivele, acoperire mare, șase antene cu tehnologie Beamforming. Din păcate nu dispune și de USB ca să fie un router cu adevărat excelent pentru birou. Dar probabil că vor reveni cu dispozitive mai dotate în curând.

Galerie foto Mercusys MR50G