Știu că nu vă arde acum de povești, dar trebuie să citiți despre asta. Cei care mă urmăresc pe Facebook cunosc povestea, dar am adăugat fotografii și filme, iar mărturia trebuie să rămână și pe blog.


Vedeți clipul filmat de mine mai jos și link-urile de la final cu altele.

Cum a fost pe 10 august 2018

Am ajuns pe la 17-00 în piață și totul a fost pașnic. Din ce am văzut pe telefon, undeva spre Lascăr Catargiu, au apărut golanii care făceau agitație și în 2017. Dragii mei, au fost 20-30 de agitatori în toată piața, atât. Am crezut că vor fi scoși de acolo exact ca atunci, fără să se întâmple ceva. Misiunea Jandarmeriei este să protejeze publicul. Să ferească lumea de golani. Nu a fost cazul, pentru că tocmai jandarmii au atacat mulțimea pașnică. Jandarmeria continuă și acum să mintă, să înșele publicul neștiutor că era nevoie de violență, că erau atacați sau în pericol. Minciuni sfruntate.

Noi am stat toată ziua la Antipa, la Girafă, pe iarbă. Nu a fost nicio clipă vreun provocator, vreun membru de galerie. Am auzit petardele, am citit mărturiile unor că sunt oameni din galerii. Dar nu a fost nicio violență în partea noastră. Se băteau cu ei și mai dădeau petarde acolo – asta a fost tot. Cel puțin ziua.

Seara pe la 22-30, au adus jandarmii călare, care au venit direct spre noi în galop, pe lângă ei erau jandarmi cu câini dog-german, în spate jandarmi cu pulane – pe scurt, am făcut pe noi. Adrenalină pură. Dar ei au fost să zicem ok, doar au trecut prin noi făcând culoar și au plecat apoi. La vreo jumătate de oră după, la noi tot liniște era, dar au apărut brusc artificii în aer. Se trag cumva deasupra mulțimii. Când le vezi prima oară arată fix ca alea de Anul Nou, la o scară mai mică. În jurul nostru erau tineri, copii, bătrâni, femei – niciunul nu fusese violent.

Când s-a lăsat fumul de la artificii, era extrem de înțepător, înnecăcios, lumea a fugit brusc. Se călcau în picioare, era întuneric, oameni horcăiau, copii plângeau, femei țipau: „Criminalii!”. A fost ca la război. Din spate veneau cu tunurile de apă și veneau valuri de oameni fugind disperați. Drumul se îngusta și era un gard în drum. Am crezut sincer că ajungem la urgență. Ne-am retras spre Muzeul Țăranului, dar jandarmii veneau după noi. Loveau pe cei care au vrut să rămână, dădeau cu gaz, băgau tunul cu apă. Ne-am refugiat pe Ion Mihalache și continuau să vină după noi acolo, deși repet iar, nu îi ataca nimeni.Vedeți la final și clipurile de la ceilalți, dar și articolele din link-uri.

Nu există cazuri izolate, genul 450 de răniți. Sunt sute de cazuri. Nu a existat avertisment, mint ăștia la greu. Oameni care au fost loviți de grenadele și proiectilele aruncate. Oameni care au fost loviți fără să facă nimic. Oameni care ridicau mâinile că sunt pașnici, dar erau bătuți cu violență. Cred că cei interesați de poveste au văzut deja filmele. O să încerc să adaug câteva la final.

Faza cu fata jandarm este regizată 100%. Cum a ajuns o fată în mijlocul protestului? Cum a fost lăsată singură de către colegii ei tocmai în zona aia cu golanii? Cum era ea grav rănită, gata să moară, dar după incindent mergea pe picioarele ei bine mersi.

Jandarmeria s-a abținut pe 11 și 12 august la noi scene de acest gen. Dar în noaptea de 11, pe la 3-30 dimineață, și-au dat iar arama pe față și au bruscat și agresat protestatarii care vroiau să rămână peste noapte afară. În schimb, debitează minciuni, minciuni, minciuni pe bandă.

Protestul a fost complet pașnic pînă când jandarmii au intrat în forță peste noi.

Alte clipuri cu „incidente izolate”

cum au atacat mulțimea pașnică;

văzut de jos, garda pretoriană atacă;

jandarmii fugăresc oameni și lovesc femei;

grenade în mijlocul mulțimii;

doamna de 70 de ani gazată;

călcați în picioare;

oameni bătuți aiurea;

din unghi apropiat;

muniția folosită în piață;

violențe gratuite surprinse la Antipa;