Am fost astăzi la standul Philips de la IFA Berlin, unde am văzut monitoarele lor noi. Intră mai puternic în zona de gaming, dar cu un display pentru gamerii casual care folosesc console de jocuri, un dispozitiv care înlocuiește televizorul și oferă mai multă distracție, inclusiv cu Ambiglow care vine din tehnologia Ambilight de la televizoare.


Sigur că am văzut și monitoarele Philips pentru birou, un display extraordinar de 49 de inch și foarte lat, cu format 32:9 și curbat, cu un stand ajustabil și un dock care permite conectarea de dispozitive multipe – cu USB Type-C. Astfel dacă aveți un laptop cu astfel de mufă, el se va conecta la monitor doar prin cablul USB Type-C și se și încarcă în timp ce lucrați. Philips 499P9H se numește monitorul SuperWide, dedicat multi-tasking-ului, pe care îl vedeți în videoclip. Are o cameră web pop-up, compatibilă Windows Hello și este extrem de util pentru cei din corporații.

Monitorul vedetă de la IFA Berlin este fără îndoială Philips Momentum 436M6VBPAB, doar ce l-am văzut și mă gândesc ce bine s-ar potrivi în sufragerie. Este conceput pentru jocurile pe consolă, dar mai ales pentru distracția în familie, nu pentru gameri profesioniști. Este ideal pentru Playstation 4 sau Xbox One, pentru jocuri precum FIFA, cursele de mașini, dar mai mult ca sigur că se potrivește și pentru alte jocuri. Momentum oferă o calitate foarte bună a imaginii, timp de răspuns rapid și low input lag pentru a asigura o experiență fără efecte de tearing și stutter în jocurile rapide, pe lângă o multitudine de alte caracteristici care sporesc confortul și conectivitatea. Are o diagonală 43 de inch, UltraClear, cu o rezoluție 4K UHD pentru o precizie rafinată, tehnologie Quantum Dot pentru o acuratețe sporită, funcție Adaptive Sync, timp de răspuns de 4 ms GtG, și low input lag pentru o experiență fără efecte de tearing sau stutter în jocurile rapide, iluminare Ambiglow și calitate audio îmbunătățită cu DTS Sound. Dar asta nu este tot: 436M6VBPAB Momentum este, de asemenea, primul display din lume care a fost certificat cu standardul VESA DisplayHDR 1000, care este definit de imagini mai naturale și vibrante cu luminozitate, adâncime și nuanțe superioare. Pe scurt, înlocuiește televizorul pentru gamerii de consolă.

Seria P-Line de la Philips include și alte monitoare profesioniste, pe lângă cel foarte lat. Modelele Philips 349P9H, 329P9H și 349P7Q – sunt echipate cu sistemul de andocare USB-C și dispun dconectivitate sporită. Modelul 349P9H dispune de un display plat IPS de 34 de inchi (21:9) fără rame pe 4 laturi, cu o rezoluție de 5120×2160, webcam Windows Hello care se poate “ascunde”, USB-C și altele. Philips 329P9H este un monitor plat 4K de 31,5 inchi (16:9) fără rame pe 4 părți cu o rezoluție de 3840×2160, webcam Windows Hello care se poate „ascunde” și sistem de andocare USB-C. În plus, acest model este construit în proporție de 85% din plastic reciclat. Modelul 349P7F are un ecran curbat, fără rame, de 34 de inchi (21:9) echipat cu USB-C cu PD, precum și cu un stand pivotant de 175/175 care poate fi înclinat de la -5/+20 pentru un confort optim.

Am văzut și soluțiile B2B, pentru companii retail, restaurante, hoteluri sau Mall-uri, respectiv Philips 221B9T și 171B9T – ecrane cu protecție IP54 împotriva contactului, apei și a prafului. Acestea au diagonale de 21,5 inchi, respectiv 17 inchi, ambele modele folosesc display-uri TN cu până la 10 puncte și dispun de un design flexibil al standului pentru ca utilizatorul să poată alege unghiul potrivit.

În fine, seria consumer include modele din seria E-line, respectiv 278E9Q, și 328E9F, ultra-subțiri și fără rame au parte de un design fără margini pentru aplicații extinse, culori UltraWide pentru imagini vii și conectivitate USB-C. Philips 276C8 oferă un ecran plat, extrem de subțire de 6.1 mm, în timp ce 278E9Q și 328E9F dispun de ecrane curbate și subțiri de 9.94 mm.