Am testat MSI Bravo 15 C7V, un laptop de gaming bine dotat și puternic, disponibil la un preț corect. Este pe formatul de 15 inch, suficient de ușor și compact pentru a fi luat pe drum, dar în același timp destul de puternic pentru majoritatea jocurilor video moderne. Având un design clasic, poate fi folosit foarte bine pe post de laptop de birou. Este util și pentru creatorii digitali, care au nevoie și de mobilitate, dar și de editate foto și video avansată. Duce și grafică 3D, dar fără să fie un sistem extrem de scump sau dedicat aplicațiilor CAD.

MSI Bravo 15 C7V

Specificații MSI Bravo 15 C7V

Display: 15.6″ FHD (1920×1080), 144Hz, IPS-Level
Procesor: AMD Ryzen 7 7735HS
GPU: GeForce RTX 4060
RAM: 16 GB DDR5 (max 64)
Stocare: 1 TB SSD M.2 NVMe (2x slots)
Audio: 4 difuzoare Dolby Atmos
Baterie: 53.5 Whr + 200W
Conectivitate: GB LAN, 802.11 ax Wi-Fi 6E, Bluetooth v5.3, USB3.2 Gen1, USB2.0, HDMI 2.1, 1x RJ45
OS: Windows 11 Pro
Dimensiuni: 359 x 259 x 24.9 mm
Greutate: 2.25 Kg
Preț: 5.699,90 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 5 Media: 5]

Pro și contra MSI Bravo 15 C7V

Avantaje:

  • putere de procesare bună;
  • ecran cu rată de refresh 144Hz;
  • accelerator grafic destul de performant;
  • format compact și ușor pentru transport;
  • iluminare RGB interesantă;

Dezavantaje:

Experiența cu MSI Bravo 15 C7V

Laptopul este bine construit și compact, nu este nici prea greu, nici foarte masiv. Are fix formatul clasic de notebook, este suficient de ușor pentru transportul în rucsac și are putere de procesare foarte bună. Totul la un preț care nu implică vreun efort financiar important. Mie îmi plac mai mult laptopurile cu design clasic, fără tot felul de briz-briz-uri. Deși la început apreciam și eu aspectul de „rachetă”, acum pun focus pe funcționalitate. Design-ul clasic permite acestui laptop să fie folosit la muncă fără a ieși neapărat în evidență. Are metal doar pe capacul laptopului, restul corpului fiind din plastic.

Este o ediție specială cu procesor AMD și grafică Nvidia. O combinație „mortală” pentru jocuri video. Seria AMD Ryzen 7 7000 aduce arhitectura „Zen 3+” pentru jucători și creatori digitali. Oferă putere bună pentru a aborda orice joc sau flux de lucru pe terenul de joacă digital. Cu până la 8 nuclee, 16 fire de execuție, procesoarele din seria AMD Ryzen 7035HS oferă performanțe bune la acest nivel de preț.

La fel, GPU-urile pentru laptopuri NVIDIA GeForce RTX 40 Series alimentează cele mai rapide laptopuri din lume. Sigur, versiunea RTX 4060 este cea de bază, buget, pentru cei care nu investesc foarte mult în direcția asta. Dar este important de notat că are performanțe bune și toate tehnologiile noi. Construită cu arhitectura ultra-eficientă NVIDIA Ada Lovelace, aduce un salt în performanță cu DLSS 3 alimentat de AI și permite accesul la lumi virtuale realiste. În plus, suita de tehnologii Max-Q optimizează performanța sistemului, puterea, durata de viață a bateriei și acustica pentru o eficiență maximă.

AMD Ryzen 7 7735HS este un procesor pentru laptopuri (de jocuri) bazat pe generația Rembrandt Refresh. R7 7735HS integrează toate cele opt nuclee bazate pe micro-arhitectura Zen 3+. Sunt tactate la 3,2 GHz la 4,75 GHz (Turbo) și acceptă SMT / HyperThreading (16 fire). Cipul este fabricat pe formatul de 6 nm la TSMC.GPU-ul integrat Radeon 680M este și el unul dintre cele mai rapide iGPU-uri disponibile acum. Poate fi folosit pentru a economisi bateria.

Tastatura este completă, cu butoane mari, bine definite. Sigur este plăcută la utilizare și se poate ilumina RGB. Are un TouchPad destul de mare și precis în utilizare. Opțiunile de conectivitate sunt destule și aduce tehnologiile noi, precum Wi-Fi 6e sau Bluetooth 5.3. Are porturile USB cu tehnologie 3.2 și doar o mufă USB 2.0. Are conector USB-C pentru dock-urile atât de necesare la muncă.

Bateria este destul de mare, ține până la 8 ore și jumătate, în funcție de setări și modul de utilizare. Desigur, dacă intrați pe jocuri video, autonomia se reduce imediat.

Am făcut pe laptop principalele teste și are scoruri foarte bune. Laptopurile care vin cu procesoare sau plăci video mai puternice au la ora actuală prețuri foarte mari, unele de 4-5 ori mai mari. Deci recomand această soluție pentru pasionați de gaming cu resurse bugetare mai reduse.

Concluzii

MSI Bravo 15 C7V este un laptop de gaming care aduce o combinație de procesor AMD cu grafică Nvidia de top. La acest nivel de preț cu greu poți să găsești ceva mai performant. Este bine dotat din toate punctele de vedere, are tehnologii de ultimă generație și arată destul de bine. Produsele cu dotări tehnice mai bune sunt extrem de scumpe și pasionații de jocuri preferă să aloce bugetul pentru componente hardware de desktop, care sunt mai echilibrate ca preț.

Galeria foto