Polonezii de la MyPhone mi-au trimis la test un telefon super-ieftin, MyPhone Pocket 18×9, un model cu un preț de circa 350 de lei și dotări minimale. Îl puteți câștiga urmând pașii de la secțiunea de concurs de mai jos.

Update: concursul s-a încheiat și urmează alt concurs ->>Nu îmi plac în mod special telefoanele ieftine și nu le recomand, deoarece experiența cu ele este desul de slabă. Totuși, pentru cei care nu au bani și au nevoie rapid de un telefon ok, singura soluție pare să fie un astfel de model. Nu știam despre MyPhone, dar am citit și am găsit o parte dintre produsele lor . Nu sunt vândute de ei, ci de un  partener care distribuie probabil în România. Am testat MyPhone Pocket 18×9, care nu este pe eMAG încă, dar pot să spun că vă descurcați cu el. Nu este un smartphone de mare putere sau potrivit pentru gaming, dar pentru email, facebook și ebooks este un telefon destul de ok, iar prețul este foarte bun. Telefonul nu cred că merge pe Digi Mobil / RCS RDS.

La ora actuală telefoanele realizate de myPhone sunt vândute în 17 țări, România fiind printre cele mai recente piețe noi. Compania poloneză a primit chiar certificarea Google Android European Award. Toate terminalele lor includ Google Mobile Services (GMS), astfel fiind certificate să includă Google Play și Google Maps și celelate serviici Google.

Pro și contra MyPhone Pocket 18×9

Avantaje:
– prețul foarte bun;
– te descurci ok cu el;

Dezavantaje:
– componente de calitate redusă;
– ușor lag în interfață și aplicații;
– autonomie slabă;
– cameră foto slabă;

Dotările tehice

Rețea: GSM 850/900/1800/1900 MHz, UMTS 900/2100 MHz
Display: 5.0-inch (960 x 480 pixeli), format 18:9, IPS
Procesor: quad-core Mediatek MT6580M (4 x Cortex-A7 la 1.3 GHz)
Accelerator grafic: ARM Mali-400 MP2 GPU (2X 416Mhz)
Memorie: 1GB RAM (533MHz)
Stocare: 8GB internal storage
Card: microSD, microSDHC
OS: Android 7.0 Nougat
Camera foto: duală 5MP + 0.3MP
Camera selfie: 2MP
Dimensiuni: 138.8×67×9.9mm;
Greutate: 142g
Conectivitate: Micro USB 2.0, WiFi b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS
Baterie: 2.000mAh

Experiența cu MyPhone Pocket 18×9

Am mai testat telefoane ieftine, dar niciunul de acest nivel. Telefonul are un preț de circa 67 euro în Polonia, probabil la noi ar fi 315 lei, am văzut și spre 350 de lei. Revin cu un răspuns oficial de la MyPhone privind prețul oficial.

Ecranul este ok, 5 inch cu rezoluție 480p, dar trebuie ținut perfect perpendicular, orice înclinare dăunează calității imaginii din unele unghiuri nu se mai vede nimic. Totuși, nu ecranul dăunează cel mai tare funcționalității. Procesorul care este foarte slab cred că este cea mai mare provocare, plus că are 1GB de RAM și 8GB de stocare, cu Android 7.1. Nuclee Cortex A7 sunt unele super-economice, care ar trebui să asigure o autonomie foarte mare. Totuși, în teste, nu a fost chiar așa. Procesorul este capabil să ruleze aplicații 32-bit, nu cunoaște 64-bit, deci orice operațiune este mai lentă. Nu suportă funcții de virtualizare și nici criptarea AES (Advanced Encryption Standard).

Interfața este extrem de simplă și ușor de înțeles, au pus ceva imagine de fundal și în rest sunt aproximativ aplicațiile standard, nimic suplimentar. Au o aplicație proprie denumită MyPhone pentru clienții care vor să afle când sunt actualizări. Aplicația software update permite verificarea actualizărilor, iar eu am găsit una disponibilă OTA (over the air). Am instalat rapid și totul a fost ok.

Telefonul mai are instalată by default o singură aplicație non-Google, se numește DuraSpeed și este realizată de Mediatek. Ea acționează suplimentar față de optimizările din Android, oprește procesele din background care consumă energie și ocupă memoria, iar aplicațiile sunt lansate mai rapid, se mișcă cu totul mai rapid. Oprind aplicațiile din background se reduce și consumul de energie.

Dacă folosiți doar Facebook, browser, email și alte aplicații comune, telefonul este ok. Se aude destul de ok, are doar rețea 2G și 3G, deci nu vă așteptați la viteze mari pentru Internet, dar funcționează și acestea ok. Camera foto deși este de 5 megapixeli reușește imagini destul de ok, mai ales dacă este lumină bună. Am pus câteva instantanee să vedeți cum ies. Am făcut și testele de performanță pentru cei care sunt curioși, dar nu prea ai ce să te aștepți de la el. Practic un scor de 20.000 de puncte la Antutu eu nu am mai văzut de vreo 5-6 ani, dar era de așteptat.

Mă așteptam ca la autonomie să fie “regele” modelelor ieftine, dar din păcate testul PCMark pentru autonomie arată altceva. Telefonul a rezistat doar 4 ore și jumătate în utilizare continuă, cu ecranul aprins. Este posibil ca folosind sisteme de Power Saving și scăzând la maxim luminozitatea să reziste vreo 6 ore, dar nu garantez.

După părerea mea, telefoanele foarte ieftine nu se justifică decât în câteva scenarii. Unul, pentru copii mici care vă stresează pentru că vă folosesc telefonul vostru și uneori pot face și greșeli, de exemplu să sune pe cineva fără să știe. Așa cu un terminal ieftin ați scăpat de bătăi de cap și ei sunt mulțumiți că se pot juca când vor. Pentru cei în vârstă care de fapt au nevoie de un telefon și atât, se mai uită maxim la starea vremii sau la poze trimise de copii. Sau dacă pur și simplu v-a fost furat telefonul, l-ați pierdut și aveți neapărată nevoie de un terminal “până la salariu”, ceva ieftin cu care să vă descurcați doar pînă faceți rost de mai mulți bani.

Concluzii

MyPhone Pocket 18×9 este un telefon super-ieftin pentru cei care nu au buget mai mare. Costă spre 320-350 de lei, o să revin cu prețul oficial. Te descurci cu el pe net, email, Facebook și alte aplicații comune, fără bătăi de cap. Camera foto este ok pentru poze realizate pe lumină bună. Camera de selfie vă ajută doar la discuțiile video, altfel nu prea ai de ce să faci poze cu ea. Autonomia a fost mai mică decât ceea ce credeam inițial, dar bateria este de doar 2.000 mAh și cred că asta se vede. Una peste alta, nu este foarte recomandabil, cu mici excepții. Este un terminal pentru cei care nu au bani de ceva mai scump, pentru copii sau pentru cei în vârstă.

Concurs

Pentru a câștiga acest telefon trebuie să urmăriți contul meu de Youtube (subscribe) și să răspundeți la întrebarea pe care am pus-o la clipul de prezentare a acestui model. Concursul este deschis pînă pe data de 26.08.2018, ora 23.59. Dacă câștigați și nu locuiți în România veți suporta voi costurile de transport.

Gelerie foto