Update: la început de martie s-au zvonit iar eventuale scumpiri ale abonamentelor Netflix. Așa că i-am întrebat iar. Netflix neagă orice scumpire. Prețurile abonamentelelor nu au crescut, este vorba despre un nou test. Niciun utilizator din România (nou sau vechi) nu va plăti la final prețurile din test, ci prețurile existente în România.

“Testăm categorii de preț ușor diferite pentru a înțelege mai bine care este valoarea Netflix pentru utilizatori. Acest test nu va fi văzut de toată lumea și am putea să nu implementăm niciodată aceste prețuri. Obiectivul nostru este să ne asigurăm că Netflix are întotdeana un raport excelent calitate preț”

Sursa foto: Dreamstime

Am reverficat astăzi pe site-ul Netflix, incognito și abonamentele sunt de 8 euro (bază), 12 euro (mediu) și 15.99 euro (premium). Cei de la News.ro notează că prețurile anterioare ar fi fost 8, 10 și 12 euro, eu nu mai am salvate datele. Din fericire nu a fost niciun alt anunț privind abonați existenți. 

Discuția anterioară:

Netflix a anunțat în ianuarie o majorare a prețurilor pentru abonamente în Statele Unite, considerată “cea mai mare scumpire din istorie”, iar eu am discutat cu oficialii companiei să văd dacă se scumpește și la noi.

 

Pe scurt, abonamentele Netflix s-au scumpit în Statele Unite cu marje între 13 și 18 procente. În special pentru a susține dezvoltarea de conținut video, sunt tot mai multe seriale și producții proprii, multe exclusivități și așa mai departe. Bineînțeles însă că decizia nu convine utilizatorilor și analiștii estimează că vor continua să mărească prețurile.

Compania s-a străduit să explice majorarea prețurilor, atât pe site, cât și prin diverse comentarii oficiale. Dar nicăieri nu se spunea clar dacă noile prețuri sunt mai mari și pentru abonații din Europa și pentru cei din România. Așa că am contactat Netflix să văd care este părerea lor oficială.

“Creșterea prețului abonamentelor din Statele Unite și America de Sud nu influențează sau indică o creștere a prețului în România” – au declarat pentru Computerblog.Ro oficialii companiei. Nu există nici un alt comentariu, dar vestea este bună.

Într-un articol similar, cei de la DigitalSpy au confirmat tot astăzi că prețurile abonamentelor Netflix nu vor crește în Marea Britanie. Să sperăm că deocamdată suntem safe și că se vor ține de cuvânt cât mai mult timp. Probabil baza de clienți principală rămâne în SUA. În total, Netflix are vreo 150 de milioane de abonați în toată lumea.

În realitate, abonamentele din SUA s-au scumpit cu 1 dolar sau maxim 2, acum abonamentul de bază de 8 dolari se scumpește la 9 dolari, cel de 11 dolari pe lună crește la 13 dolari pe lună, iar cel de 14 dolari pe lună urcă tocmai la 16 dolari. Da, este la ora actuală probabil cel mai scump abonament de streaming video.

Dar să nu uităm că în Statele Unite Netflix are cea mai mare bază de filme. Chiar dacă s-au lansat și au succes de asemenea Amazon Video, CBS All Access sau Hulu, acestea au mult mai puțin conținut video, așa că un abonament mai ieftin este logic.

Un analist financiar a apreciat că este a patra scumpire a prețului abonametelor Netflix din ultimii cinci ani.