Am testat camera auto Nextbase 312W, un model popular în Marea Britanie și care în România este adus de Falcon Electronics. Modelul testat este oferit ca premiu unui comentator la acest articol, detaliile sunt la finalul textului.
Update (30.08.3029): concurs încheiat.
Au fost 10 comentarii incomplete, nu au răspuns la a doua întrebare.
Au rămas în cursă 123 de comentarii valide.
Câștigătorul camerei este autorul comentariului nr. 4 – Florin Pasculescu. Felicitări!

View post on imgur.com

Încarc și filmarea asap:


Detalii tehnice

 • rezoluție Full HD;
 • senzor de imagine de 3 megapixeli;
 • lentila 6G și F/1.6;
 • unghi vizualizare 140 grade;
 • mod Night vision
 • coordonate GPS;
 • Wi-Fi +  aplicație dedicată;
 • soft pentru editare;
 • mod de parcare inteligent;
 • opțional filtru de polarizare;
 • suport magnetic cu încărcare
 • ecran de 2.7”
 • preț: 599 lei

Toate detaliile tehnice sunt pe site-ul producătorului.

Sample video


Pro și contra Nextbase 312GW

Avantaje:

 • calitatea imaginii bună;
 • unghi mare de vizualizare;
 • pornire inteligentă când „simte” ceva;
 • WiFi și aplicația care permite sharing rapid pentru situațiile de pe drum;

Dezavantaje:

 • reflexii din  parbriz uneori, flare pe imaginile de noapte (iluminat public, faruri) – recomand utilizarea unui filtru de polarizare disponibil la Falcon;

Update: filmare cu filtrul de polarizare Nextbase NBDVRPF.De ce o cameră auto?

Sunt multe explicații. În România traficul este tot mai aglomerat și sunt tot mai mulți care cred că regulile nu se aplică pentru ei. Suntem pe primul loc în Europa după numărul mare de accidente soldate cu victime. Camera vă poate scăpa de unele dintre situațiile neplăcute, poate că nu se acceptă ca dovadă, dar puteți arăta filmarea Poliției Rutiere și este posibil să le schimbați decizia. Dacă filmările ar fi acceptate ca dovezi s-ar ușura mult munca anchetatorilor, s-ar reduce costurile pentru firmele de asigurare și s-ar mai reduce numărul de accidente.

La ora actuală sunt peste 6 milioane de mașini înmatriculate, fără să numărăm și camioanele, autobuzele și alte vehicule, poate ceva peste 8 milioane în total în România. Anul trecut am fost lovit în parcare de mai multe ori, din fericire cel care a lovit mai grav mașina avea RCA și am putut repara destul de rapid, nu am avut probleme, doar o scrisoare în care asigurătorul spunea că el consideră prețul prea mare. Din fericire a rezolvat amiabil cu service-ul și nu am plătit noi nimic.

La Falcon Electronics găsiți mai multe modele de camere Nextbase, de la 312 până la 1299 de lei, în funcție de tehnologii și dotări.

Experiența cu camera Nextbase 312GW

Nu am mai testat recent modele Nextbase, dar am tot testat în ultima perioadă camere auto, îmi plac cele care au ventuză normală și nu lipici, apreciez dacă sistemul de prindere este ușor de folosit și intuitiv, dacă nu se strică când îl forțezi. De asemenea, încărcătorul auto fără de care nu se descurcă niciun astfel de device trebuie să fie ergonomic, cu fir lung, ușor de instalat. Ar fi fost ideal dacă lăsau și un USB la care să încarci telefonul, dar nu ai la acest model.

Brandul Nexbase ete cunoscut în UK, unde au peste 80% din piață, sunt în uz în prezent cam 11 milioane de camere și se vând anual 1,2 milioane. Tot în UK, 41 de asiguratori acceptă înregistrările de pe camerele de bord, iar o parte dintre ei acordă reduceri la polițele de asigurări pentru autovehicule de până la 20%, iar o altă parte le includ la pachet cu vânzarea de polițe.

Nextbase 312GW este un model bun, bifează toate punctele importante și chiar filmează foarte bine. Micile probleme pe care le are provin de la reflexii din geam sau modul de procesare pentru luminile frontale (iluminatul public sau faruri din față). Dar și acest inconvenient se poate înlătura dacă utilizați un filtru de polarizare care se poate achiziționa separat.

Mi-a plăcut și faptul că se conectează rapid la smartphone prin WiFi, aplicația Nextbase este intuitivă și ușor de folosit, conectezi camera, transferi fișiere, le poți împărtăși rapid. Există și aplicație Nextbase care permite funcții precum blurarea numerelor de înmatriculare, dacă nu vreți să le faceți publice.

Experiența a fost plăcută și totul a mers bine, ventuza ține bine, încărcătorul stă bine, nu iese din priză, iar camera a mers non-stop. Uneori ecranul rămâne activ și poate să îl distragă pe șofer, preferam să se închidă de fiecare dată. În rest totul a fost ok.

Concurs Nextbase 312GW

Răspunde într-un comentariu la acest articol la întrebările:
– care din funcțiile Nextbase 312GW ți se pare cea mai interesantă?
– ai folosi o astfel de cameră în mașina ta?

Concursul este valabil pînă pe 26 august, ora 23:59, iar pe 29 august ne revedem pentru tragerea la sorți tot aici. Doar comentariile la acest articol contează. Succes!

Galerie foto Nextbase 312GW