Apple a lansat oficial aseară noua tabletă iPad -da, numele oficial este iPad și atât. De asemenea, s-a confirmat și reluarea proiectului Apple TV. Am înecercat să adun cât mai multe informații live și am trecut aici doar detaliile care au fost confirmate oficial pe măsură ce evenimentul Apple s-a desfășurat. Au circulat multe zvonuri, unul fiind că se va numi iPad 3. Poate iPad să stimuleze în continuare industria tabletelor ?

UPDATE: care este prețul în România >>

Noul iPad
Noul iPad

Care este noutatea care va aduce fanii Apple să facă din nou coadă la magazin?
UPDATE: noul iPad va fi disponbil în România din 23 martie.

Noul iPad

Lansarea iPad a confirmat cam toate zvonurile despre tableta Apple. Noul iPad este dotat mult-zvonitul retina display. Rezoluția este 2048 x 1536 pixeli cu 264 ppi densitate mult peste Full HD și nu avem conținut creat la o astfel de rezoluție. Procesorul iPad este A5X, adică vechiul dual-core A5 dotat acum cu un cip grafic quad-core despre care Tim spune că este „de patru ori mai rapid ca Nvidia Tegra 3”.

ads

Camera foto digitală de pe spate este cu senzor de 5 megapixeli și vine cu tehnologii de imagine noi, promit oficialii Apple. Camera și tehnologia foto a primit numele iSight, a împrumutat tehnologia de la iPhone 4S. Include stabilizare optică și filmează Full HD.

În loc de Siri, noul iPad are funcție de dictare. Adică nu mai trebuie  să introduci text cu tastatura pe ecran (nici nu are tastatură fizică cum spuneau unele zvonuri), dar poți să-i dictezi propoziții. Suportă engleză, franceză, germană și japoneză.

iPad „cel nou” are integrat un modem LTE,  HSPA+ și dual-carrier HSPA, adică 21Mbps pe rețele normale și 42Mbps pe cele care suportă tehnologia. La noi ar fi Orange parcă. Se pare că modemul 4G LTE real, inclus doar la versiunile foarte scumpe, atinge 73Mbps. Va fi un hit acolo unde există rețelele…

Bateria rezistă 10 ore, doar 9 dacă este folosit pe rețele LTE. Prețul de pornire este 499 dolari pentru 16GB, 599 pentru 32GB și 699 dolari pentru 64GB. Prețul este de 829 dolari pentru cel 4G, restul sunt 3G. Și există versiuni cu carcasă albă sau neagră.

Tim Cook pe scenă

Conferința Apple a început cu muzică live, Adele.

Tim Cook a urcat pe scenă și imediat a captat atenția tuturor.

Tim Cook, Apple

Noul șef Apple a vorbit despre „era post-PC”. Produsele noi au generat anul trecut 76% din veniturile Apple, s-au vândut 172 de milioane de unități. „Avem trei produse: iPod, iPhone și iPad și suntem norocoși că le avem pe toate trei”, zice Cook. Avantajul Apple stă tocmai că este cu un pas înaintea tuturor în era post-PC, apreciază el. Lanțul retail a jucat un rol important pentru compania americană.

62 de milioane de gadgeturi iOS s-au vândut doar în T4 din 2011. 315 milioane în total pînă acum. Tim Cook laudă Siri și confirmă primul zvon, Siri în Japoneză. Astăzi s-a lansat oficial iOS 5.1.

App Store face parte din era post-PC, Tim Cook reamintește că s-a atins pragul de 25 de miliarde de download-uri, iar câștigătorul a fost din China.

Al doilea zvon confirmat, Apple TV HD. Cu 1080p. Noua interfață Apple TV seamănă perfect cu iOS. Noul Apple TV costă 99 de dolari, exact cum scriau blogurile zilele trecute. iTunes „in Cloud” va conține și filme de-acum înainte.

Tim revine pe scenă. În trimestrul trei s-au vândut 15,4 milioane de tablete iPad și insistă că au depășit vânzările de computere. iPad a deschis o nouă categorie de produse, nu este doar un produs nou. Bla-bla corporatist. Sunt disponibile 200.000 de aplicații dezvoltate special pentru tablete.

Înainte de începerea evenimentului de lansare iPad:

iPad - lansarea

iPad – lansarea