Am primit în teste de la eMAG un telescop – nu este chiar un review, nefiind un profesionist în ale astonomiei. Mă rog, întotdeauna mi-a plăcut astronomia, dar nu am putut trece de faza cu limbajul dedicat și termenii științifici care nu sunt traduși „în limba română” 🙂 Sunt sigur că un profesor bun m-ar fi ajutat să depășesc momentul.
Oricum, sunt fan Google Sky și folosesc aplicația pentru a învăța denumiri de stele și formațiuni stelare de câte ori am ocazia.
Așa că am pus mâna pe Celestron AstroMaster 130 și am profitat la maxim – doar două zile din șapte am avut cer senin. 

Telescop Celestron Astromaster 130
Telescop Celestron Astromaster 130

Celestron AstroMaster 130 este un telescop reflector Newtonian. Mă rog, nu seamănă cu luneta, ci este bazat pe 2 oglinzi și reflexia luminii în oglindă (chestie descoperită, evident de Isaac Newton), ceea ce îl face inutil în tentativa de a-ți spiona vecinii.

În schimb este excelent pentru observarea lunii și a altor planete. Luna am prins-o imediat după faza de lună plină din 12 octombrie, chiar când s-au dus un pic norii și se vede foarte ok. La planete nu mă bag, n-aș băga mâna în foc că au fost sau nu sau am văzut altceva.

Celestron AstroMaster 130
Celestron AstroMaster 130

Ca o primă experiență cu un telescop – a fost foarte ușor de asamblat, exact cum promite producătorul. Prețul telescopului este de vreo 1.000 de lei, dar puteți găsi mai jos diverse modele de telescoape, inclusiv unele cu prețuri ok.

ads

AstroMaster 130 nu mai este în oferta eMAG, dar găsiți pe site alte modele de telescoape celestron.

Galerie foto

[nggallery id=255]