Office 365 reprezintă cea mai completă suită de aplicații pentru companii (documente, prezentări, dar și comunicare și colaborare online, găzduire în Cloud și securitate), totul disponibil în pachete accesibile care pot fi accesate și de companiile mici care vor o soluție de muncă profesionistă, spun oficialii Microsoft România, care ne-au invitat azi la o discuție în minunata locație Băcănia Veche.
Mi s-au părut interesante două fenomene: odată oferirea serviciilor cu abonament lunar, ca la telefon, iar doi faptul că acum ai aceeași experiență pe aproape orice device: Windows, Mac, iPad, iPhone, Android, Windows Phone și așa mai departe. Același design, aceleași funcții.

Marius Tudosiei, Todi Pruteanu si Dan Rusen
Marius Tudosiei, Todi Pruteanu si Dan Rusen

Office 365 include și Office online, sau chiar licența pachetului Office care poate fi instalat pe Windows, în funcție de abonament. Dar în plus de asta include Exchange, pentru email în Cloud, Sharepoint pentru a stoca documente și a lucra pe ele, calendar, dar și Microsoft Lync pentru chat, conferințe, apeluri de voce sau video. Sunt variante de abonament de la 5,25 euro pe utilizator pînă la 25,5 euro pe utilizator, în funcție de serviciile online incluse în pachet.

Sunt două tipuri de abonamente, P pentru profesioniști (companii mici) și E pentru companiile medii sau mari (enterprise).

Planurile tip P oferă acces de oriunde la poșta electronică, documente, persoane de contact și calendare, astfel încât să fiți mereu la curent.

Planurile tip E oferă o mare flexibilitate cu planuri cu tarife de la 9,00 € la 25,50 €/utilizator/lună. Includ Office Professional Plus, Active Directory, arhivare, asistență non-stop de la un administrator IT.

Microsoft Lync permite reducerea cheltuielilor cu apelurile telefonice pentru angajați și de asemenea permite setarea terminalelor lor mobile în loc să mai cheltuie compania cu dotarea lor sau cu alegerea unui mobile os sau a unui furnizor telecom. Toate funcțiile pot fi instalate pe telefonul angajatului și, culmea, nu plătește el la factură. Apelurile se fac din centrala firmei.

Au mai fost și multe altele interesante. Încerc să mai revin pe tema asta mai târziu.