Ok, v-am spus că îmi place campania Valluntar a editurii All? Sunt pentru al doilea an în campanie și sper să strângem și la această carte cele 15 comentarii necesare pentru a plata un copăcel.
Oracolul din Stambul este un roman fantasy de debut, cu elemente istorice, o aventură care combină farmecul Orientului cu întâmplări adevărate și o eroină fără asemănare. Născută la Constanța, pe malul Mării Negre, Eleonora nu este o fată obișnuită.

oracolul din stambul

Tatăl ei este Yakob Cohen, negustor de covoare, iar mama ei moare la naștere. De altfel, nașterea e însoțită de o mulțime de „semne”. Un stol de pupeze purpurii acoperă Constanța. Este 1877, armata țaristă trece prin oraș în drum spre Plevna, nu fără a-și lăsa semnele. Biblioteca și biserica sunt singurele care scapă. Steaua Nordului este aliniată cu Luna, iar furtuna venită de pe mare este nemiloasă. Două tătăroaice urmăresc semnele – printre care „un potop de cai” – și se oferă să asiste nașterea copilului. Din păcate, mama nu poate fi salvată.

Om practic, Yakob îi scrie sorei soției sale, iar aceasta, fată bătrână, devine mama vitregă a Eleonorei. Pe măsură ce crește, copila confirmă așa-zisele semne. E foarte inteligentă, învață repede, face conexiuni, se împrietenește cu cărțile și citește continuu.

Fata devină foarte atașată de tatăl ei și nu acceptă ideea ca acesta să plece la Istanbul și să o lase acasă. Urcă pe vas fără știrea lui, un gest de curaj care îi schimbă destinul.

Focusul se mută apoi spre magicul Istanbul, orașul celor două continente. Atmosfera specifică, aromele orașului, agitația lui. Inteligența fetei este recunoscută chiar de sultan. Abdulhamid al II-lea, care era considerat excentric și a contribuit mult la modernizarea Turciei, îi cere sfaturi Eleonorei.

Cartea are un preț mai mult decât decent, 24,90 lei. Campania editurii All este la a doua ediție, iar acum este susținută de Romsilva.

Sper să plantăm cât mai mulți copaci 🙂