Am fost astăzi la evenimentul Panasonic din deschiderea IFA Berlin 2018, anul acesta marchează centenarul de la lansarea companiei și au ținut să prezinte viziunea privind viitorul și proiectele la care lucrează. De asemenea, am văzut multe dintre produsele noi, o parte aștept să le testez.

Cu gândul la viitor, Panasonic susține o echipă de la Universitatea Tehnică din Berlin, care participă la competițiile de proiecte Hyperloop – metoda de călătorie a viitorului, propusă de Elon Musk și adoptată de multe companii din tehnologie. Warr Hyperloop a câștigat pentru al treilea an consecutiv concursul de viteză SpaceX, iar anul acesta au atins 467km/h stabilind un nou record mondial. Folosesc atât inginerii Panasonic, cât și componente realizate de japonezi pentru prototipurile lor.

Panasonic imaginează deja viitorul transportului autonom, anticipând că mașinile care vor conduce singure vor deveni realitate din 2030. Dacă astăzi avem posibilitatea a fi asistați de Inteligența Artificială (gen Tesla și alte proiecte), din 2022 vom vedea soluții semi-autonome de condus și apoi vom vedea mașini cu adevărat autonome.

 

Panasonic se implică foarte tare și în zona Internet of Things (iOT) și a anunțat azi un proiect european împreună cu  Vodafone, prin care vor conecta aparate electrocasnice utilizând tehnologia Narrowband-IoT. Vor colabora în cadrul unui experiment pilot destinat creării unor aparate casnice bazate pe IoT, utilizând Narrowband-IoT (NB-IoT – IoT de bandă îngustă), o tehnologie Low-Power Wide-Area (LPWA). Cele două companii plănuiesc să înceapă teste de evaluare cu aparate casnice dotate cu NB-IoT încă din această toamnă, în Frankfurt, Germania.

Am văzut de asemenea multe proiecte de tip Smart City în care au folosit rețelele de iluminat public pentru a oferi WiFi, camere de supraveghere, sisteme de apel de urgență și multe alte soluții de acest gen. Și evident, noutățile privind televizoarele, camerele foto și o mulțime de alte produse Panasonic.

 

 

Panasonic a prezentat noi modele de televizoare comparibile cu standardul HDR 10+, cel mai nou privind calitatea imaginii. De asemenea, au actualizări de firmware pentru televizoarele 4K din 2018, care vor fi și ele compatibile cu tehnologia. Este o tehnologie de la Hollywood care aduce experiența utilizatorului mult mai aproape de intenția creatoare originală a realizatorilor de la Hollywood.

 

Am văzut și Croustina SD-ZP2000 – prima mașină automată de făcut pâine cu crustă crocantă. Pe lângă design, de apreciat este realizarea unei franzele similare cu pâinea de la brutăria locală.  „Brutarii” entuziaști pot crea la domiciliu mai multe tipuri de aluaturi speciale pentru pâini, prăjituri, gem de fructe și pizza proaspătă folosind mai multe programe automate.

În prezentare a fost și noile boxe premium  Ottava S SC-C50, noi pick-up-uri de la Tehnics și alte tehnologii.