Campania „Părinți la școală” organizată de Orange, care își propune să-i învețe pe părinți și pe bunici să fie la zi cu tehnologia revine și în 2017. De data asta evenimentul face parte din seria Tech a break, reuniuni organizate în magazinele Orange smart shop din București și din țară ale operatorului.

Sursa foto: Dreamstime

Mai multe detalii despre reuniuni găsiți pe site-ul oficial, iar eu vă încurajez să vă înscrieți la newsletter pentru a fi la curent cu toate întâlnirile. De asemenea, să mergeți la evenimente dacă aveți ocazia. Este cea mai interesantă campanie de responsabilitate din zona de educație adresată celor în vârstă. Dacă pentru copii există multe programe care includ educație IT, cei mai în vârstă, în special în mediul rural, se descurcă mai greu și oamenii nu prind atât de ușor pe cât cei mici.

Am trecut și eu prin toate fazele, de la explicat ce este un email, ce este Yahoo Messenger sau ce este Facebook și pînă la întrebările legate de Internet. Chiar și faza cu „Internetul a dispărut”, dovedindu-se de fapt că internetul era de fapt icon-ul de Internet Explorer care fusese șters de pe desktop. Cert este însă că și părinții și bunicii pot să învețe și să se distreze în același timp, mai ales într-un mediu prietenos.

Este adevărat, România nu stă deloc foarte bine la capitolul educație pentru utilizarea tehnologiei, iar oamenii au tot felul de probleme tocmai din cauză că nu cunosc fiecare setare sau fiecare aplicație. De aceea, inițiativa Orange este de lăudat. Cei care recomandă cursul părinților, bunicilor sau chiar vecinilor se vor bucura de vouchere în valoare de 10 euro (!) pentru achiziționarea de telefoane din magazin, valabile timp de 2 săptămâni

Părinți la școală revine în luna august, în Smart Shop-urile Orange România din 13 orașe: Brașov, București, Arad, Bacău, Cluj, Constanța, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara. Participanții vor învăța cum să folosească serviciile de internet pe smartphone și tableta și să urmarească atent costurile acestora, care sunt cele mai interesante aplicații pentru nevoile de zi cu zi și hobby-urile fiecăruia, pericolele mediului digital sau cum se pot folosi de gadget-uri pentru a fi cât mai aproape de cei dragi prin sunet, fotografii și clipuri video.

Tech a Break este o platformă de evenimente găzduită de Orange smart shop. Timp de câteva săptămâni, magazinele se transformă într-un hub de comunicare, un rezervor de inspirație, unde oricine poate intra în contact cu tehnologiile de ultimă generație.

Smart shop-urile Orange sunt organizate pe zone care reflectă diferite medii în care folosim tehnologia: acasă, la birou, pentru divertisment și fitness, au tot felul de integrări digitale ale proceselor offline (de ex poți să-ți programezi vizita prin aplicațiile Orange, clienții primesc bon de ordine direct prin SMS, pot urmări ofertele pe ecrane interioare / videowall, precum şi pe telefoanele şi tabletele expuse, iar contractele se semnează în format electronic), iar ofertele de produse sunt mult mai diversificate decât în magazinele obișnuite.