Parrot Bebop continuă seria de drone lansate de companie, dar păstrează același stil: pe cât de distractive sunt, pe-atât de frustrante. Am testat anul trecut două modele Parrot, Jumping Sumo și Rolling Spider. Distracția e garantată – pentru maxim 15 minute, după care rămâi fără baterie. Iar ca să și filmezi cu ele trebuie să fii zen, iar calitatea lasă de dorit.
0007
 

Anul ăsta am văzut la IFA Berlin o nouă dronă care părea super: Parrot Bebop. Are design de mașină de curse, pare că are integrată o cameră serioasă, mă pregăteam să o laud. Dar am citit acest review și mi-am amintit de experiența de anul trecut.

Da, este super-fain design-ul și este foarte distractiv să te joci cu așa ceva. E bine că asta are 8GB de memorie internă – la dronele mici trebuia să atașezi un USB Stick. Auzi, USB Stick, în era cardurilor de memorie! Evident că la Jumping Sumo după ce sărea de pe loc, USB Stick-ul ieșea din mufă și se pierdea tot ce filmasei. Cealaltă mini-dronă avea 1GB intern, dar acumulatorul ei se termina în 10 minute. Adică abia atunci când treceai de faza de acomodare și începea să îți placă. Evident, îți ia trei ore să se încarce la loc și nu poate zbura cu o extra-baterie.

Parrot Bebop are 11 minute timp de zbor, ceea ce mi se pare la fel de frustrant. Probabil cei care lucrează mai des cu drone sunt obișnuiți, dar mie mi se pare doar frustrant.

ads

Camera frontală are senzor de 14 megapixeli, cu o lentilă mai largă, probabil imaginile ies destul de ok. Depinde de lumină, evident.

Drona este controlată dintr-o aplicație de pe smartphone sau tabletă. De asemenea, pentru control ai nevoie de Skycontroller, un accesoriu dezvoltat de ei, care adaugă la prețul dispozitivului și nu este opțional. Chiar dacă folosești acest controller, ai nevoie și de aplicația de pe tabletă, nu se poate folosi doar unul dintre sisteme.

Vestea bună este că au și un set de ochelari VR prin care puteți vedea imaginile de la dronă, deci puteți “zbura” cu ea.
Prețul Parrot Bebop este de vreo 900 de euro, așa că nu va fi una dintre cele mai bine vândute drone 🙂