Cei de la ING aduc la București un hackathon internațional, 24H-CodING, un eveniment care adună specialiști din industria IT, studenți din domeniu și antreprenori care au soluții dedicate zonei bancare. Se caută cele mai tari soluții și aplicații “pentru banca viitorului”, iar câștigătorii vor putea merge chiar în Silicon Valley.

Evenimentul ING are loc în perioada 20-21 noiembrie 2015, iar la concurs vor participa echipe din toată lumea. Primele două ediții ale evenimentului au fost la Amsterdam, dar anul acesta au decis să aducă evenimentul la București. Practic, este primul eveniment de acest gen organizat de o instituție financiară în România.

Cei interesați să participe la Hackathon se pot înscrie până pe 28 octombrie pe platforma dedicată . Se pot înscrie fie cu o echipă deja formată (de 6 până la 12 membri), fie individual, într-una dintre echipele în formare. Cele 5 jurii prezente la Hackthon vor selecta cele mai bune și inovatoare idei pentru banca viitorului, iar echipa care va ocupa locul 1 pe podium va fi răsplătită cu o excursie în Silicon Valley. Primele trei echipe clasate vor fi premiate și ideile lor vor fi analizate pentru implementare ulterioară în cadrul ING.

”Inovația este parte din ADN-ul nostru. Ne-am concentrat întodeauna pe dezvoltarea de noi servicii și pe atragerea celor mai talentați specialiști care să contribuie la banca viitorului. Ne dorim să devenim banca de generație viitoare, dedicată serviciilor digitale și să sprijinim dezvoltarea constantă a tehnologiilor în banking”

– a declarat Ron van Kemenade, Chief Information Officer, ING Bank.

Nu cred că trebuie să vă mai explic eu ce înseamnă un hackathon. Timp de 24 de ore, dezvoltatori, programatori, alți specialiști IT din România și angajați IT ai ING din toată lumea vor concura pentru a câștiga premiul cel mare. Lucrând în echipă, ei vor dezvolta tehnologii noi, vor crea aplicații care să îmbunătățească experiența clienților și să transforme ING în banca viitorului. Încearcă astfel să descopere cele mai interesante idei de servicii și aplicații.
Primele două ediții organizate în Amsterdam au strâns peste 250 respectiv 770 de participanți. Anul trecut, hackathonul din Amsterdam a avut peste 80 de echipe și 40 de idei nominalizate care sunt analizate pentru implementare, iar ideea câștigătoare este implementată în prezent în ING Olanda.
La această ediție, ING își propune să adune peste 300 de specialiști IT din toată lumea și să genereze idei inovatoare ce reprezintă trendurile viitorului din domeniul bancar. Așa că puteți merge acum să vă înscrieți pe site .