Cei de la Orange România au organizat pentru pasionații de tehnologie o serie întâlniri offline dedicate, în magazinele Smart Shop. Vă prezint astăzi două dintre ele, respectiv Fast SuperCoders și SmartParents, unul pentru copiii pasionați de tehnologie și unul pentru părinții dispuși să învețe. Deja locurile sunt ocupate la capacitate maximă, dar vor mai fi și alte evenimente pe parcursul anului.

Orange Romania – magazin smart

Seria de întâlniri pentru pasionații de tehnologie este realizată sub umbrela mai vastă Tech a Break, eu am să vă scriu de-a lungul timpului și despre celelalte evenimente similare. Pentru a fi la curent cu toate aceste evenimente, intrați pe site-ul lor și înscrieți-vă la newsletterul oficial.

Orange este aproape de pasionații de tehnologie și vrea să-i susțină să interacționeze și offline. Întâlnirile sunt în magazinele Orante Smart Shop, detaliez mai jos. Aceste locații sunt mai mult decât simple puncte în care clienții plătesc facturi sau aleg telefoane.

Smart shop-urile Orange sunt organizate pe zone care reflectă diferite medii în care folosim tehnologia: acasă, la birou, pentru divertisment și fitness, au tot felul de integrări digitale ale proceselor offline – de exemplu, poți să-ți programezi vizita prin aplicațiile Orange, clienții primesc bon de ordine direct prin SMS, pot urmări ofertele pe ecrane interioare / videowall, precum şi pe telefoanele şi tabletele expuse, iar contractele se semnează în format electronic. Ofertele de produse din Orange Smart Shop sunt mult mai diversificate decât în magazinele obișnuite.

Există în acest moment 24 smart shop-uri Orange, iar aici găsiți harta către ele.

Evenimente pentru copii și părinți

Primul eveniment despre care vă scriu este Fast SuperCoders (19-28 iunie). Practic se dezvoltă ideea SuperCoders, despre care v-am mai scris anii trecuți. Vorbim despre un curs de învățare a bazelor programării prin joacă, special conceput pentru copiii cu varste intre 10 si 13 ani, care vor parcurge și înțelege noțiuni generale de programare precum bucle, instrucțiuni, algoritimi, depanare, condiții, prin intermediul jocurilor și poveștilor interactive pe care le pot crea. La final, copiii primesc recomandări pentru a continua activitatea acasă și pentru a obține certificatul de absolvire nivel 2 pentru micii programatori. Este un atelier susținut de către specialiștii Simplon România. Din păcate și aici s-au ocupat locurile, dar, cum spuneam, urmează și alte evenimente.

Al doilea eveniment pe care vi-l supun atenției este Smart Parents (19 – 28 iunie), s-a desfășurat în paralel cu evenimentele Fast SuperCoders, în fiecare din orașele implicate în program (atelierele pentru copii vor fi dimineața, iar cele pentru părinți în după-amiaza aceleiași zile).

Acestea vor fi susținute și de către unul din cei doi experți participanți – Otilia Mantelers, expert în parenting și Gabriela Maalouf, trainer NLP pentru copii și adulți. Subiectele discutate în aceste ateliere vor cuprinde sfaturi pentru părinți despre cum pot ajuta copiii să pună în balanță și să înceapă să înțeleagă atât avantajele cât și dezavantajele tehnologiei, cum reușim ca părinți sa stabilim limite cu calm, astfel incât cei mici să dezvolte o relație sănătoasă cu tehnologia și să se bucure la maxim beneficiile acesteia, evitând riscurile la care s-ar putea expune.

Seriile de evenimente Fast SuperCoders și Smart Parents vor fi derulate în 10 orașe: București (Orange smart shop Băneasa și Europe House), Constanța, Galați, Oradea, Arad, Timișoara, Iași, Bacău, Cluj, Târgu Mureș.

Revin cu detalii despre alte evenimente similare. Pentru a fi la zi cu noutățile din tehnologie, mergeți la ei pe site și înscrieți-vă la newsletterul Tech A Break.