Anul trecut, spre final, am avut o campanie publicitară de la o agenție din UK, care a solicitat în mod special plata prin PayPal. Eu am cont din 1999, la un an după ce s-au lansat oficial, așa că n-am avut probleme. Știam că se pot retrage bani direct pe card, de asemenea, țineam minte că se lansase PayPal în română.

Așa că nu am avut nicio obiecție.

 
paypal ro
 

Cum retragi banii pe card? Păi e extrem de simplu. După ce au intrat bani în PayPal, euro sau dolari, îi poți retrage pe un card Visa, debit sau credit, vin direct în lei, la cursul băncii. Nu am știut că trebuie Visa și nici nu am urmărit să văd la ce curs exact s-a făcut schimbul.

Așa că am intrat în contul de Paypal și acolo zice să confirmi un card bancar. Stau frumos, completez toate datele de la Mastercard, îmi ia 1,5 euro de pe card, mă sună cei de la bancă (RBS) confirm, iau codul tranzacției, îl introduc în sistem. Perfect! Totul a mers brici.

Intru la Retras bani și ce văd? Pentru a retrage bani, vă trebuie un alt card, Visa. Orice fel de card, dar Visa să fie. Bun. Zic să bag Visa soției. Completez tot, te lasă să modifici prenumele, dau OK, pac, eroare.

După 6 ore de nervi, i-am făcut soției un alt cont de Paypal, cu numele ei și cardul ei Visa. A mers. Am dat retrage banii, totul ok!

Era 10 ianuarie, deja se făcuse seara. Dar telefonul mobil al soției a sunat imediat, iar cei de la Paypal au sunat să confirme, apreciind probabil că este vorba de vreo fraudă. După discuții și lămuriri, au zis că e totul ok.

“Tranzacția durează 2-3 zile lucrătoare”, așa spun ei. Am fost în ziua 5 și 6, nimic. În a șaptea zi, soția a întrebat la ING ce se întâmplă, iar ei au dat din umeri, apreciind că trebuie să știe doar cei de la Paypal. În cont apărea “tranzacție încheiată”, nu mai era niciun ban.

Chiar avusesem nevoie de bani, pentru plecarea la Londra. Pînă la urmă, au venit banii în cont, după 8 zile. Fără să știu exact, comisionul a fost de aproximativ 5 dolari, iar în cont au ajuns după cursul valutar cam cu 20 mai puțini.

Card Paypal

Există un card Paypal, dar din păcate este doar în Statele Unite. Nu înțeleg de ce, dat fiind că este un card Mastercard (culmea!). În România trebuie să retragi doar pe Visa, dar cardul Paypal este Mastercard. Priceless!

În orice caz, nu este o experiență nemaipomenit de plăcută.