Pentru călătorii reușite: Tenda 4G180 este un modem 4G (LTE) care permite viteze de download de 150 Mbps, dacă ține rețeaua. Acum rețeaua 4G este prezentă cam peste tot în România, chiar și la munte am văzut acoperire.

Tenda 4G180

Detalii Tenda 4G180

Dimensiuni: 98×59.5×13.8mm
Greutate: 85 g
Rețea: LTE CAT4, FDD LTE, TDD-LTE, WCDMA
Viteze maxime: 150Mbps download / 50Mbps upload
Conectare: Micro-USB
Baterie: 2.100 mAh
Autonomie: 8 ore
Sloturi: SIM
Tehnologii: IEEE 802.11n、IEEE 802.11g、IEEE 802.11b
SSID & parola: pe spatele capacului de la baterie
Administrare: 192.168.0.1
Preț: cam 220 de lei

Experiența cu Tenda 4G180

Uneori, folosesc un modem 4G atunci când călătoresc prin țară (sau în țările europene membre SEE, știți voi, cu roaming ca acasă). Da, uneori am nevoie de telefon să-și păstreze bateria, pentru că funcția hotspot îl consumă destul de rapid. Deocamdată nu prea găsești modem-uri ieftine care să fie 5G. Iar acoperirea 4G este deja destul de mare, practic ai net peste tot când călătorești.

În cazul Tenda 4G180, avantajul este că are și baterie proprie integrată, deci nu consumă nici laptopul. Pe capac are LED-uri colorate care te ajută să vezi informațiile. Sunt câteva avantaje care merită menționate. Există și modem-uri pe USB care trag energie de la laptop sau de la telefon prin cablu OTG. Acest lucru afectează autonomia dispozitivelor, depinde ce laptop sau ce telefon ai. Evident, poate fi alimentat de la o baterie externă la o adică. Chiar și Tenda 4G180 poate fi reîncărcat de la bateria externă dacă i se termină bateria.

Modem-ul se deschide pe spate pentru a plasa SIM-ul, nu pricep de ce la modem este în continuare nevoie de un SIM mare, dar au inclus în cutie un adaptor. De obicei SIM-urile noi se vând și cu adaptor, dar în ultimul timp parcă au tăiat din acest plastic. Dacă nu ai un adaptor pentru SIM clasic se poate face unul din carton sau plastic, dar este destul de complicat să nimerești măsura perfectă pentru ca SIM-ul să se conecteze exact la modem. Dar găsiți pe Youtube tutoriale cum se face.

Suficient pentru orice activitate business

Modem-ul folosește rețelele 4G LTE pentru a atinge 150Mbps download și maximum 50 Mbps upload, bineînțeles dacă rețeaua din zona respectivă suportă această tehnologie. De obicei, v-am zis, există acoperirea necesară, a crescut peste tot în țară. Dar depinde și de zonă, sunt destule rămase la 3G acuma. Vestea bună este că se pot conecta până la 10 dispozitive separate la acest modem 4G. Bateria de 2.100 mAh promite o autonomie de până la 8 ore.

Tenda 4G180 este compatibil cu rețele mobile din toată lumea și va funcționa oriunde călătorești în lume. Astfel, poate fi luat când călătoriți. Dacă ieșiți în afara spațiului UE / SEE, iar roamingul este foarte scump, puteți scăpa de griji cumpărând o cartelă 4G locală care de obicei are destui GB de net la un preț decent. Evitați eventualele costuri de roaming foarte mari.

Galerie foto