Am reușit să ajung două zile la Sighișoara, iar povestea de week-end o găsiți, ca de obicei pe prinlume.ro. A fost frig, dar zăpada căzută a dat o nouă față cetății medievale. Am stat pentru prima oară chiar în cetate, am avut timp să vizităm pe îndelete și au fost puțini alți turiști. De altfel nici pe DN1 n-a fost aglomerație, probabil din cauza codurilor galbene și portocalii anunțate la TV. Dar pe Valea Prahovei nici n-a nins, nici n-a bătut vântul, doar a fulguit fără să se pună nimic. Dar a fost frig, da.

Sighisoara - Turnul Frânghierilor
Sighisoara – Turnul Frânghierilor

Click pe imagine pentru mărirea ei.

Am pus în text câteva dintre obiectivele turistice pe care le-am descoperit acum, dar și recomandări de restaurante și ceva prețuri. Acum erau deschise în cetate doar trei restaurante. Niciun magazin nu era deschis, a trebuit să coborâm, deși există unul lângă Primărie. Am scris despre Turnul cu Ceas, l-am vizitat și am urcat pînă sus pe urmele străjerilor. Am vizitat Biserica din Deal. Totuși, am mai lăsat câteva lucruri de văzut pentru o dată viitoare.

Am ajuns la Sighișoara datorită celor de la InfoPensiuni (colegii celor de la Auto.ro). Acestea fiind zise, vă invit să vedeți fotografiile și să citiți informațiile de pe blogul de turism.

ads