Am fost astăzi la lansarea oficială Galaxy Note 7 în România, un smartphone puternic, cu design bun, dar care are un preț de 3.800 de lei și care nu mai suscită valul de interes de acum câțiva ani. Desigur, există în continuare fani Note, pentru ei am fost acolo.

0012

Impresii despre Galaxy Note 7

Oficial, numele este Galaxy Note7 cu cifra șapte lipită de Note, nu cu spațiu cum am scris pînă acum. Terminalul are un design plăcut, mai puțin rotunjit decât Galaxy S7 Edge. Nu știu dacă strategia Samsung de a face terminalele similare va da rezultatul dorit. Am făcut și o comparație de design între cele două. Specificațiile sunt aceleași cu mici diferențe, ecranul e de 5.7 inch la Note și de 5.5 inch la S7 Edge. Note7 are celebrul stylus S Pen, acum poți scrie direct pe ecran cu display-ul închis (foto). Bateria la S7 Edge este însă de 3.600 mAh, iar la Note7 de 3.500 mAh.


S7 Edge auriu este mai rotunjit decât Note7 (negru).

În România a fost prezentat Galaxy Note 7 cu procesor Exynos 8890. Are tot 4GB de RAM și 64GB de stocare internă și suport pentru carduri de memorie pînă la 256GB. Camera de pe spate este cea cu senzor de 12 megapixeli, iar cea frontală de 5 megapixeli.

Terminalul este comparabil cu oricare Note anterior, doar că are ecranul un pic curbat. Nu mai vorbim despre o margine Edge mare – pe care ar putea rula aplicații, ci o curbură mai fină, de design, care se deosebește extrem de puțin de un ecran curbat 2.5D. Da, este mai pronunțată decât la telefoanele cu ecran 2.5D, dar nu foarte mult.

Note7 cu ecran Edge
Note7 cu ecran Edge

Cu toate acestea, iese foarte bine în testele de performanță. Nu am avut un S7 Edge cu care să compar în direct, dar o să fac testul cu prima ocazie. Antutu nu a vrut să ruleze pentru că îmi cerea să fac testul de verificare, care implica un computer, n-am avut cum să fac asta la eveniment. Am rulat însă alte teste, unde obține scoruri foarte mari. La Geekbench 3 are scorul single-core sub S7 Edge, dar multi-core peste el. În Vellamo este la același nivel, cu 3350 de puncte.

Am comparat un pic design-ul cu Galaxy Note 4 al meu, nu sunt atâtea schimbări. Dimensiunile sunt aproape indentice, la Note 4 se vede marginea metalică și spatele care imită pielea, la Note7 este de sticlă, sunt curios cât de rezistentă se va dovedi. Deocamdată n-au fost mari plângeri nici legate de S7 Edge, deci bănuiesc că rezistă bine.

Galaxy Note7 este și el protejat la apă și praf (standardul IP68) și teoretic poți să folosești și S Pen chiar dacă plouă, îl poți pune ud la loc fără să se întâmple ceva. Practic, vom vedea pe viitor dacă apar probleme legate de asta.

Are mufa de alimentare și de conectare USB Type-C, sper să aibă cablu și adaptoare în cutie, altfel vor fi discuții. Nu am văzut cutia cu care vor veni telefoanele, nu știu ce este în ea.

Păreri despre Galaxy Note 7

Deocamdată Note7 pare să fie doar un Galaxy S7 Edge cu stylus S Pen. Sunt puține lucruri care ar justifica achiziția, doar dacă sunteți fan Note și vreți neapărat stylusul. Combinat cu prețul de 3.800 de lei, cred că nu vom vedea foarte multă lume folosind acest terminal.
Ca experiență cu el, sigur, este una foarte plăcută. Este echilibrat și stă comod în mână, nu alunecă, are tehnologii bune, își va face bine treaba în orice privință. Pînă acum nu cred că a fost un Note care a dezamăgit, doar Note 5 că nu avea card microSD, dar i se poate trece cu vederea cred.
Samsung și ceilalți producători, inclusiv Apple, au o problemă tot mai mare pentru că nu au ce noutăți să aducă pentru a convinge lumea să facă upgrade. La prețul ăsta iei o vacanță all-inclusive și păstrezi telefonul vechi care merge oricum bine. Și dacă nu merge, îi faci un Factory Reset și e aproape ca nou.

Galerie foto