HTC U11 a fost lansat oficial astăzi, iar eu am avut ocazia să îl testez înaintea tuturor, ca de obicei. Nu am astăzi posibilitatea să vă arăt teste de performanță sau fotografii realizate cu camera telefonului, dar am detaliile tehnice și o serie de informații suplimentare față de cele care au fost anunțate chiar acum la Taipei, evenimentul îl puteți vedea online aici.

Detalii tehnice HTC U11

Display: 5.5 inch 2560×1440 pixeli
Procesor: Snapdragon 835
Memorie: 4GB RAM
Stocare: 64GB + card
Camera foto: UltraPixel 3, 12 megapixeli, frontala de 16 megapixeli
Interfața: Edge Sense
Sunet: HTC BoomSound Hi-Fi, căști USonic USB Type-C,
Altele: rezistent la apă IP67, Android 7.1
Accesorii: adaptor USB Type-C / 3.5mm jack, husă transparentă în cutie
Acumulator: 3.000 mAh

htc u 11 hands on review

Primele impresii după întâlnirea cu HTC U11

Telefonul are design-ul special al seriei Ultra, practic seamănă cu un U Ultra, doar că detaliile sale sunt mai bune. Nu are ecranul suplimentar și este un pic mai compact, dar de asemenea bate U Ultra la detalii tehnice. Design-ul bun și dotările de top vor face cu siguranță din HTC U11 unul dintre telefoanele de top de anul acesta. Să vă povestesc ce am aflat eu despre el.

Dincolo de design și caracteristici tehnice, interfața Edge Sense este interesantă. Practic este vorba de o serie de senzori pe lateralele telefonului, iar prin gesturi poți seta exact ce acțiuni vrei să facă. Ele sunt programabile și astfel vă puteți seta exact acțiunile pe care le doriți. Atunci când țineți telefonul în mână, puteți apăsa pe margini pentru a derula Facebook, pentru a mări pozele, pentru a face zoom, pentru a trece mai departe. Poți face pozele selfie doar strângând marginea telefonului, chiar dacă ai mănuși. Sunt diferite tipuri de strângeri – ușor, tare, dublă și așa mai departe. E mai simplu decât să apeși pe buton și poți face fotografii în acțiune. Orice aplicație instalată pe telefon se poate comanda cu Sense. De asemenea, senzorul de proximitate detectează când este în buzunar și dezactivează toate comenzile.

De asemenea, este singurul telefon la ora actuală care vine cu Google Assistant, dar și cu Alexa de la Amazon, dar și cu asistentul Baidu, Dueros. Alexa va fi în US, Uk și Germania. Se pot combina comenzile Edge Sense cu comenzi vocale. De asemenea, HTC Sense Companion învață diversele tale obiceiuri și îți oferă diverse sugestii. Seamănă un pic cu asistentul Bixby, cam același concept.

Camera foto de la HTC U11, UltraPixel 3 cu 12 megapixeli a primit de la DXO Mark 90 de puncte, fiind practic cea mai bună cameră foto de pe un smartphone la ora actuală. Camera foto de pe Google Pixel primise 89 de puncte și era pe primul loc de anul trecut – făcută tot de HTC. Camera HTC 10 era pe locul doi cu 88 de puncte, la egalitate cu Samsung S8 sau S7. Pentru a obține acest scor, au introdus stabilizare optică pe 5 axe, optimizare software, pixeli de 1.4nm, f/1.7 și atele. Autofocusul este foarte rapid, iar timpul de expunere este redus la minimum pentru a obține imagini de o calitate mai bună. Filmarea este mult mai bună, iar funcția 360 despre care se discuta este vorba de înregistrarea audio, care poate reda zgomotele din jurul tău. De asemenea, microfonul permite focus pe un anumit sunet, eliminând celelalte zgomote. Camera frontală este de 16 megapixeli f/2.0 și permite realizarea de fotografii panoramice pentru cei care fac selfie-uri în grup.

HTC U11 cu tehnologia USonic scanează canalele audio și adaptează sunetul automat muzica la urechea ascultătorului. Căștile din cutie vin cu tehnologie USonic, sunt pe USB Type-C. Cea de-a doua generație a tehnologiei USonic a scurtat durata de detectare a urechii. De asemenea, căștile HTC U11 vin cu tehnologie care reduce zgomotele externe, oferind o audiție mult mai bună. Telefonul are și sunetul HTC BoomSound, care permite ascultarea de muzică stereo direct din telefon fără căști sau boxe.

Taiwanezii au decis anul acesta că design-ul metalic, lansat odată cu HTC One M7 a fost depășit și că trebuie schimbat cu ceva nou. Au ales iar sticla, iar atât pe ecran cât și pe spate este sticlă curbată 2.5D. Dar au făcut straturi de sticlă pe spate pentru a da diverse reflexii și culori dinamice pentru telefon.

HTC a anunțat că toate modelele HTC U11 vor avea memoriile rapide UFS2.1, peste tot în lume, spre deosebire de Samsung sau Huawei. Telefonul va fi disponibil de săptămâna viitoare în anumite zone, iar de la începutul lunii iunie în restul lumii. Noi cred că prindem abia în valul al doilea, nu am informații, revin cum primesc ceva oficial.