Am testat Razer Kishi V2, noua versiune a controllerului de gaming pentru smartphone. Deși interacționez cu brandul de peste 10 ani, este primul lor produs pe care îl testez efectiv.

Razer Kishi V2

Pro și contra Razer Kishi V2

Avantaje:

  • comod și simplu de utilizat;
  • experiență bună în jocuri;
  • aplicație mobilă dedicată;

Dezavantaje:

  • preț relativ mare;
  • butoanele nu sunt ca la controllerul clasic;
  • atenție că nu merge cu orice shooter precum PUBG sau COD Mobile;

Detalii tehnice Razer Kishi V2

Dimensiunea maximă telefon: grosime 11.5 mm, lungime 170 mm
OS: de la Android 9.0 (Pie) în sus
Dimensiuni: 180.7 x 92.2 x 33.9 mm
Greutate: 123 g
Conectivitate: USB Type C
Baterie: nu
Aplicație mobilă: Razer Nexus
Preț: 99.99 dolari

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 3]

Impresii după testare

Am avut două temeri legate de acest produs: prima că va zgâria telefonul și a doua că nu va sta perfect nemișcat. M-am înșelat, sistemul este destul de bine făcut astfel încât telefonul stă pe un suport cauciucat. Stă foarte bine și nu se clatină deloc. Mi s-a părut intuitiv de folosit. Însă este adevărat că la început am fost prea entuziasmat de el și-am descoperit că nu este totul atât de simplu.

Întâi, majoritatea publicațiilor notează la lansarea Kishi V2 că se pot juca “jocuri de tip shooter precum PUBG sau COD”. Ei bine, nu. PUBG nu suportă deloc controllere, iar COD au un acord pentru a folosi controllere de PS sau Xbox, dar nu pe cele cu conexiune pe USB-C. Așa că am pus Diablo Immortal și alte jocuri în care merge controllerul.

Alt scenariu în care se poate utiliza acest controller este pentru serviciile de cloud gaming. De exemplu, cei de la Xbox oferă Xbox Remote Play și Xbox Cloud Gaming, iar la ambele puteți utiliza acest controller. Prin Remote Play jucați propriile jocuri de pe consolă direct pe telefon. Iar prin Cloud Gaming nu este nevoie să aveți deloc consolă, ci aveți acces direct la jocuri, dar este necesar un abonament Xbox Game Pass. Acum și PlayStation oferă cloud gaming, dar și Nvidia sau Google prin serviciul Stadia.

Controllerul Razer Kishi V2 este comod de utilizat și te înveți rapid cu el. Însă poziția butoanelor și a joystick-urilor nu este chiar identică cu un controller clasic de Xbox sau PS. Mai degrabă seamănă cu poziția butoanelor de la Nintendo Switch.

Și atenție, am mai luat o țeapă. Am căutat o aplicație Kishi, care există, dar este numai pentru prima variantă de controller. Nu recunoaște Kishi V2, spune că nu există niciun controller conectat. Dar am găsit în manual că aplicația corectă pentru acest controller este Razer Nexus. Are inclusiv funcții de personalizare a butoanelor.

Concluzii

Razer Kishi V2 este un controller confortabil și ușor de utilizat, însă nu vă gândiți că merge chiar în toate jocurile. Verificați înainte dacă este compatibil cu titlurile voastre favorite. Rămâne un accesoriu destul de scump. Nu l-am găsit în magazinele de la noi, dar în US este acum 99.99 dolari, destul de mult.

Galerie foto