Revendicările din Piața Universității așa cum au fost ele văzute de un martor ocular. Pentru că circulă prea multe informații false, minciuni gogonate și dezinformări rău intenționate. Acest protest este pentru noi, pentru voi, pentru toți și nu poate fi confiscat de nimeni.

Piata Universitatii - revendicari 2015 (17)

 

Toată lumea a fost șocată și traumatizată de tragedia din Colectiv. Toată lumea este alături de victime, de cei care se zbat între viață și moarte, alături de rudele lor, de prietenii lor. Am cunoscut personal oameni de-acolo, pentru ei am ieșit în stradă. De fapt, vrem o țară normală. Atât. Ne-am săturat!

Micile victorii de pînă acum se pot aduna într-o mare victorie, într-un viitor mai bun. Eșecurile de pînă acum trebuie să ne readucă în continuare în Piața Universitășii, seară de seară.
 

Revendicările din Piața Universității

1) Vrem dreptate, nu imunitate. Corupția ucide – a ucis deja și o va face din nou. Sistemul corupt nu permite nici buna guvernare, nici sisteme funcționale în caz de criză, nici un sistem de sănătate care să salveze mai multe vieți… Oamenii luptă, fac ce pot, se schimbă pe ei înșiși, dar nu este suficient.
Corupții să fie judecați, condamnați – nu închisoare la domiciliu. Imunitatea să fie desființată.

2) Toate partidele = aceeași mizerie. Sau „vrem oameni noi, nu tot pe voi”. De 25 de ani suntem conduși de aceleași partide, care propun oameni corupți pentru a-și consolida puterea. Se schimbă între ei, fără să dea șanse unor oameni care ar putea face bine. Este nevoie de oameni noi, de oameni puși acolo pe merite, care apoi vor fi trași la răspundere pentru ceea ce au făcut.

3) Vrem 300, nu 600! Aparent toată lumea este de acord că Parlamentul trebuie reformat. Întâi, sunt de acord că trebuie schimbați cei de acolo, clasa politică cu totul, apoi că trebuie 300, poate chiar mai puțini, dar sloganul așa a fost.

4) Nu uităm / Nu plecăm! Nu o să uităm ce s-a întâmplat la Colectiv, ce a pățit Gigină, ce s-a întâmplat la accidentul din Apuseni și la Techirghiol. Nu plecăm acasă pînă nu se shchimbă ceva…

Fals sentiment de siguranță

Cei care au rămas în casă au un fals sentiment de siguranță. Cred că „lor nu li se poate întâmpla”, că societatea e așa cum e, nu se poate schimba și că o să se descurce. Fals!
Fie că veți ajunge la doctor, la coadă la ANAF, la Primărie să luați o aprobare, la Casa de Pensii, oriunde vă loviți de același sistem, cu aceiași oameni corupți. Mai mult chiar, puteți fi victime.

Un accident precum cel din Colectiv se poate întâmpla la metrou, la Mall sau în școlile care nu au avize ISU. Nu mai vorbim de un crutremur. Numai făcând ceva putem schimba ceva.
 

Cine sunt cei din Piață

Din cauza intereselor politice și a celor care își apără pielea prin orice mijloace, au curs multe lături. Că sunt în stradă doar galerii de fotbal. Că sunt agenții lui Vladimir Putin sau că sunt agenții SUA sau oameni plătiți de Soroș. Că numai proștii au ieșit în stradă. Că sunt agenții anti-Biserică și așa mai departe.

Nu este aevărat. Au fost oameni din toate zonele și toate straturile societății. Și măturători și patroni de mari companii, copii și studenți, dar într-adevăr au fost și unii din galeriile de fotbal și oameni cu interese politice sau personale … S-a cerut unirea cu Republica Moldova, desființarea ANAF, arestarea primarului Negoiță și multe altele. Dar nimeni nu a pus accent pe ele, erau doar cereri colaterale. FIECARE putea cere exact ce vroia.
 
Diverse sloganuri:


 

Revendicări diverse