Revolut a avut un breach oficial, datele clienților au fost accesate. Discuția nu este de astăzi, ci de două zile. A apărut întâi pe Reddit, dar au fost câteva publicații care au preluat. Revolut a recunoscut incidentul și a spus doar ceva de genul „50.000 de clienți afectați sunt foarte puțini”. Am căutat să pun știrea la rubrica pe scurt, dar în România nu este publicată nicăieri.

revolut hacked
Sursa foto: https://ro.depositphotos.com/

Datele clienților Revolut au fost accesate

Atacul a afectat 50.144 de persoane și a implicat o terță parte neautorizată care a accesat datele personale ale acestora, inclusiv informații de contact și tranzacții. Ei zic că parolele, codurile PIN și detaliile cardului nu au fost obținute.

Incidentul a ieșit la iveală după ce autoritatea de reglementare a datelor din Lituania, unde Revolut are o licență bancară, a dezvăluit încălcarea. Revolut a recunoscut mai târziu că a fost lovită de un „atac cibernetic foarte țintit”, dar a adăugat că nu au fost afectați banii.

Biroul Comisarului pentru Informații din Marea Britanie a fost informat. Afacerea de tehnologie financiară încearcă să obțină o licență bancară și de la autoritățile de reglementare din Marea Britanie.

Revolut a declarat că atacul a afectat 0,16% dintre clienții săi din întreaga lume. Totuși, în încălcare au fost prinse și unele persoane care s-au înscris la Revolut, dar nu au finalizat verificările necesare pentru a deveni client. Nu a dezvăluit numărul de britanici ale căror detalii au fost obținute.

Compania a declarat: „Am identificat și izolat imediat atacul pentru a-i limita efectiv impactul și i-am contactat pe acești clienți afectați. Clienții care nu au primit un e-mail nu au fost afectați.”

Discuția de pe Reddit

„Bună ziua, astăzi am primit un e-mail care spunea că contul meu a fost afectat de un atac cibernetic. Am contactat asistența și am întrebat care informații EXACT ale mele au fost furate, dar nu au putut să răspundă, tot ce au făcut a fost să-mi transmit același mesaj de e-mail. Momentan am foarte puțini bani în interiorul Revolut și nu am încă nicio activitate suspectă, dar acest lucru este oricum îngrijorător.
Lucrul amuzant este că se spune că doar 0,16% din totalul contului a fost afectat, inclusiv al meu.”

Se confirmă cam aceleași informații date anterior. La fel, ei spun că nu s-au accesat date financiare.