Cornel Amariei, românul care a inventat împreună cu un prieten ochelarii smart pentru nevăzători, a fost premiat pentru inovație în cadrul galei Valori de România. El a lansat ochelarii smart în 2014, după ce a lucrat la ei din anul doi de facultate.

Ochelarii smart folosesc de fapt tehnologia de scanat 3D și senzori, astfel încât persoanele nevăzătoare primesc avertismente sonore sau prin vibrații atunci când sunt obstacole în calea lor. Cornel Amariei a absolvit universitatea Jacobs din Bremen, Germania. Proiectul său a câștigat în 2014 Jacobs Start-up Competition, fiind apoi înscris în Microsoft Image Cup, competiție pe care a câștigat-o de asemenea.

ads

Cornel Amariei s-a trezit dintr-o dată o adevărată celebritate, invitat inclusiv la Casa Albă și a primit oferte de muncă chiar din Silicon Valley. A ales deocamdată să rămână în România, stă la Sibiu și lucrează în certare în cadrul companiei Continental.

Recent, Cornel a prezentat public un prototip de bicicletă electrică. Se pare că lucrează la proiectul e-bike în cadrul echipei Continental.

România are și a avut mereu valori, oameni și branduri, care au reușit să se impună la nivel internațional. Cei de la Biz și-au propus să îi reunească, să-i prezinte publicului și să le recunoască și acasă valoarea. Am văzut mai multe exemple similare, revin cu detalii mai târziu.