Cornel Amariei, românul care a inventat împreună cu un prieten ochelarii smart pentru nevăzători, a fost premiat pentru inovație în cadrul galei Valori de România. El a lansat ochelarii smart în 2014, după ce a lucrat la ei din anul doi de facultate.

Ochelarii smart folosesc de fapt tehnologia de scanat 3D și senzori, astfel încât persoanele nevăzătoare primesc avertismente sonore sau prin vibrații atunci când sunt obstacole în calea lor. Cornel Amariei a absolvit universitatea Jacobs din Bremen, Germania. Proiectul său a câștigat în 2014 Jacobs Start-up Competition, fiind apoi înscris în Microsoft Image Cup, competiție pe care a câștigat-o de asemenea.

Cornel Amariei s-a trezit dintr-o dată o adevărată celebritate, invitat inclusiv la Casa Albă și a primit oferte de muncă chiar din Silicon Valley. A ales deocamdată să rămână în România, stă la Sibiu și lucrează în certare în cadrul companiei Continental.

Recent, Cornel a prezentat public un prototip de bicicletă electrică. Se pare că lucrează la proiectul e-bike în cadrul echipei Continental.

România are și a avut mereu valori, oameni și branduri, care au reușit să se impună la nivel internațional. Cei de la Biz și-au propus să îi reunească, să-i prezinte publicului și să le recunoască și acasă valoarea. Am văzut mai multe exemple similare, revin cu detalii mai târziu.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!