Am testat Tenda 4G680 V2, un router wireless 4G pentru ședințe pe zoom și videoconferințe. Este de backup pentru momentele în care nu merge Internetul fix sau calitatea conexiunii pe fir nu este destul de bună. Din fericire acoperirea 4G în România este suficient de bună pentru a avea o conexiune stabilă și rapidă.

tenda 4G680 V2

Specificații Tenda 4G680 V2

Viteze maxime: 150Mbps/50Mbps
Frecvențe: 2.4GHz
Conectivitate: 2xRJ45 , 1xRJ11, 1x SIM slot
Antene: 2x interne + 2xexterne
Wireless: 802.11 b/g/n 300Mbps
Dimensiuni: 130x117x46mm
Greutate: 295 g
Temperatură: 0℃ – 45℃
Preț: 266-300 lei

Dă nota ta pentru acest produs:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 5]

ads

Pro și contra Tenda 4G680 V2

Avantaje:

  • design plăcut și modern;
  • ușor de configurat;
  • viteze decente de net;
  • preț decent;

Dezavantaje:

  • lumea preferă acum versiuni 5G;
  • depinde de acoperirea din zona ta, uneori poate fi tare slabă;

Router testat cu ajutorul Tenda România.

Experiența cu Tenda 4G680 V2

Majoritatea românilor preferă o conexiune pe fir acasă, pentru viteză și stabilitate. Însă am tot văzut incidente, conexiuni întrerupte de Dorel cu excavatorul sau alte incidente. Iar angajații au nevoie acum de o conexiune de backup, care să le permită să revină online și când sunt probleme de acest gen. Acest tip de modem nu te ajută dacă pică curentul, pentru că are nevoie de acces la priză. Dar te ajută dacă a căzut conexiunea pe fibră optică și poți reveni online rapid.

La ora actuală acoperirea 5G este destul de slabă în România. Trei din patru operatori oferă conexiuni în câteva orașe. Însă acoperirea 4G este foarte bună și calitatea conexiunii este suficient de bună. Cel puțin pentru videoconferințe și ședințe pe Zoom este excelentă. De asemenea, pentru orele online pe Google Meet și Microsoft Teams.

Tenda 4G680V2.0 este a doua versiune, îmbunătățită, pentru routerul 4G. Aduce cele mai noi tehnologii LTE. Este extrem de simplu de utilizat, dar aveți nevoie de o cartelă SIM clasică sau un adaptor de plastic pentru SIM-urile mici de acum. Atenție, PIN-ul cartelei trebuie dezactivat pentru a merge, dacă aveați un SIM protejat de PIN, acesta trebuie introdus într-un telefon și dezactivat.

Apoi SIM-ul se introduce în slotul dedicat și activați router-ul pentru a avea o rețea WiFi nouă. Modem-ul include și posibilitatea de conectare la linia telefonică pentru apeluri, dar și utilizarea de telfeoane de birou VoIP.

Design-ul este minimalist și modern, arată bine pe orice birou. Routerul este 802.11N, deci nu permite viteze senzațional de mari, nu este un dispozitiv de gaming. Dar poți atinge în funcție de operatorul telecom și 150Mbps. Evident, poate fi utilizat și în alte țări, cumpărând de acolo o cartelă prepaid cu date mobile. Sau în roaming dacă aveți serviciile activate pe SIM-ul actual.

Rețeaua este înscrisă pe spatele routerului și parola de acces tot acolo. Vă recomand să schimbați setările standard la orice router, indiferent de tipul lui. Acoperirea este suficient de bună, fără zone moarte.

Modelul tesat este disponibil în magazine la prețuri de la 266 la 300 de lei, ceea ce mi se pare destul de ok pentru tehnologia oferită. Eu pentru conexiuni 4G prefer însă un router mobil, cu baterie integrată, care poate merge și atunci când pică curentul.

Concluzii

Tenda 4G680V2.0 este un router 4G destul de puternic și versatil, cu preț bun. Oferă conexiuni de mare viteză și acoperire bună. Este un backup la conexiunea fixă pentru momentele în care Dorel taie cablurile sau apar probleme tehnice la operatorul de Internet. Dar din păcate este dependent de priză și nu merge atunci când cade și curentul. Are un preț bun în România.

Galerie foto