Camerele foto diferite și tehnologiile exclusive foto/video fac din Samsung Galaxy S21 Ultra telefonul momentului pentru fotografi și pasionați de filmare. Am să detaliez mai jos o parte dintre acestea.

Acest articol face parte dintr-o campanie de comunicare Samsung România. Puteți afla mai multe despre seria Samsung Galaxy S21 aici.

Camerele speciale, pe scurt

Galaxy S21 Ultra oferă cel mai avansat sistem de camere la momentul actual. Camera principală cu senzor de 108 megapixeli optimizat, cameră ultra-wide, un modul de zoom optic 3x și o cameră periscop cu zoom optic 10x. Pe alte modele fie ai doar zoom mic, fie ai doar periscop. Unele modele flagship nu au cameră ultra-wide sau au module de macro.

Camera principală are un senzor pro de 108MP îmbunătățit, cu care puteți face fotografii HDR de 12 biți, cu un interval dinamic ridicat, de trei ori mai mare decât generația anterioară. Cu opțiunea de fișier RAW de 12 biți, nu veți pierde niciun detaliu la editarea fotografiilor.

Când folosiți zoom-ul S21 Ultra, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la sacrificarea clarității. Este primul sistem dual telephoto de la Samsung, și ambele camere au tehnologia Dual Pixel Autofocus – astfel încât să puteți face fotografii chiar și când vă aflați departe de subiectul fotografiat.

Senzorul Bright Night îmbunătățit permite fotografia în condiții de lumină slabă. Cu Night Mode optimizat se reduce zgomotul de imagine și folosește tehnologia Nona-binning pentru imagini de 12 MP foarte clare.

Camera frontală de 40 de megapixeli este unică și are și ea funcții speciale despre care discutăm mai jos.

Funcții foto exclusive

Noua aplicație de cameră foto oferă un autofocus tactil îmbunătățit și un controler de expunere automată, ceea ce face ca întregul proces de ajustare a focalizării și a luminozității fotografiilor să fie mai ușor ca niciodată. Doar dați cu mâna pe ecran stânga-dreapta pentru controlul luminozității înainte de a face poza.

Una dintre noile funcții îmbunătățite este Single Take, nu veți rata nici un moment important, poate face simultan multiple formate statice, dar și video, cu o simplă atingere.

Pentru poze perfecte, Samsung a lansat noul instrument de ștergere a obiectelor (Object eraser). Astfel de elemente neplăcute din fundalul fotografiilor pot scrica o un cadru perfect.
Instrumentul de editare a fotografiilor poate tăia fără efort părți nedorite ale fotografiilor, reîntregind însă fundalul în mod inteligent. Trebuie să atingeți zona care trebuie eliminată, iar aceasta va fi selectată și ștearsă automat.

Aplicația Gallery analizează acum fotografiile și îmbunătățește fotografiile mai puțin reușite. Ea doar vă recomandă versiunea revizuită, dar puteți păstra varianta originală. Uneori, fotografiile partajate prin intermediul rețelelor sociale au o rezoluție mai mică, având mai puțin de 1MP. Inteligența artificială încorporată în aplicația Gallery va mări fotografia de patru ori atât pe orizontală, cât și pe verticală, pentru a îmbunătăți claritatea. Tehnologia Samsung bazată pe inteligența artificială analizează texturi, niveluri de zgomot și numeroase detalii din imagini, pentru a mări fotografia și a-i îmbunătăți claritatea.

Camera selfie are tehnologie îmbunătățită de AI, noul balans de alb automat și setările de tonuri de culoare vă vor oferi încrederea de a face un selfie oricând, oriunde. Când porniți camera selfie pentru prima dată, apare o fereastră de setări a tonului, care vă cere să alegeți între „Natural” și „Bright”. Puteți modifica oricând opțiunea din meniul „Camera settings”. De asemenea, puteți regla nivelul de smoothness din meniul „Face” (Face Retouching) pentru a ascunde eventualele pete.

Modul Portret de pe seria Galaxy S21 a fost îmbunătățit pentru a vă ajuta să faceți fotografii unice. Folosește tehnologia de analiză 3D Ai, oferă mai multă profunzime în fiecare fotografie. Camera poate să distingă mai bine între subiect și fundaluri în timp real.

Funcții video unice

Pentru prima dată, pe un smartphone Galaxy, puteți realiza filmări 4K la 60 de cadre pe secundă pe toate obiectivele, inclusiv pe cele patru camere din față și din spate, astfel încât să puteți schimba perspectiva, dar calitatea să rămână aceeași.

Există și o îmbunătățire exclusivă pentru audio: Multi Mic Recording. În modul Pro Video, veți putea înregistra simultan sunetul atât prin telefon, cât și printr-un dispozitiv conectat prin Bluetooth, precum căștile Galaxy Buds Pro, Buds Live și Buds+. Fie pentru vlog sau pentru a surprinde un eveniment special, înregistrarea va avea două coloane sonore înregistrate în mod simultan. De exemplu, sunetul vocii rămâne separat, iar cel de la instrumente este mai clar.

Mie personal mi-a plăcut Director’s View, o funcție optimizată pentru cei care filmează profesionist. Funcția vă permite să comutați între mai multe obiective și să previzualizați simultan diferite unghiuri. Sistemul controlează până la trei obiective simultan. Camera de selfie îl arată pe autorul clipului, poate fi setată ca imagine principală sau secundară. Apoi apar celelalte opțiuni. Se trece automat de pe camera normală pe ultrawide sau pe cele de zoom, fără să simți vreo întrerupere.

Ținând cont de toate tehnologiile exclusive și funcțiile incluse, cred că este cel mai dotat terminal smartphone din punct de vedere foto/video în acest moment. Aflați mai multe aici.