Am reușit azi să scot din cutie Samsung Galaxy A6 (2018), modelul nou care abia a fost anunțat oficial. Este un smartphone mediu, dar cu un preț bun. L-am găsit după filmare la un preț de 1.350 de lei la eMAG (link afiliat).
Dați play și aștept comentarii de la voi!

Primele impresii privind Samsung Galaxy A6 (2018)

  • telefonul este foarte bine realizat, arată premium, deși este un model destul de compact pentru gustul meu (5.6 inch cu margini subțiri). Am nimerit la test un model cu spatele auriu și negru pe partea din față, arată ok, dar cam lucios pentru gustul meu. Terminalul are mufă de căști 3.5 mm jack, dar încărcarea se face pe USB clasic (microUSB), nu are Type-C.
  • ecranul nu este cel mai spectaculos posibil, este HD+ (720×1480 pixeli, pe formatul Samsung 18.5:9). Din cauza dimensiunii compacte nu veți observa prea multe probleme cu rezoluția, dar nu cred că este printre cele mai bune ecrane nici când vine vorba de culori sau luminozitate în lumina soarelui. Totuși, este un panel Super AMOLED, deci este oarecum peste LCD-urile de dimensiuni și caracteristici similare.
  • procesorul este cel clasic pentru mid-range, Exynos 7870, un octa-core cu nucleele la maxim 1.6GHz, 3GB de RAM și 32GB de stocare internă. Suportă carduri de memorie microSD. Ca nivel de putere este însă fix la același nivel cu Galaxy A3 (2017), de acum un an. Doar trecerea la Android 8.0 face diferența, nu cred că pe A3 a venit deja actualizarea la Oreo.
  • atuul principal al acestui model este camera foto, de fapt camerele foto. Cea de pe spate are un senzor de 16 megapixeli, combinat cu o lentilă F/1.7 va oferi imagini de calitate în aproape orice condiții, chiar și pe lumină slabă. Camera foto frontală pentru poze selfie este de 16 megapixeli, lentila este F/1.9 deci destul de bună.
  • are toate tehnologiile de care ai nevoie, WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.2, radio FM, GPS și altele.
  • bateria integrată este de 3.000 mAh, este destul de ok având în vedere procesorul economic, o să aibă o autonomie peste o zi normală de lucru.
  • am să rulez pe el toate testele și revin cu un review complet cât de repede pot.
  • Samsung simte că pierde teren pe zona mid-range și zona telefoanelor accesibile, de aceea a decis să schimbe gamele de smartphone ieftine. Astfel, în loc să avem Galaxy A3/ A5 / A7 avem anul acesta A8 și A6, deci mă bate gândul că se va confirma și A4 pînă la urmă. Nu trebuie uitat însă că, oricât de bine ar arăta, telefoanele ieftine au procesoare economice, RAM puțin și stocare lentă, de aceea nu vor concura niciodată cu modelele de top. Un flagship de acum 2 ani este posibil să aibă același preț, dar să se miște mult mai rapid decât un telefon ieftin nou.

Galerie foto