Am jucărie nouă: Samsung Galaxy Note9, primit de la Samsung România. L-am scos ieri din cutie cât să filmez câteva minute, am pus pe el un backup de la Galaxy S9+, telefonul pe care îl foloseam pînă acum. Acum trece prin teste și o să revin cu un review complet cât pot de repede.


 

Dați play și lăsați-mi impresiile voastre privind noul model.

Primele impresii privind Note 9

  • este doar un pic mai mare decât S9+, dar este vizibil mai gros, probabil bateria a contribuit la asta. Principala modificare față de S9+ stă în bateria de 4.000 mAh. Mă rog, are și 6GB de RAM și 128GB de stocare, iar S9+ avea 6GB de RAM și 64GB de stocare internă. Am un model cu albastru închis pe spate, arată mult mai bine decât telefonul clasic, negru.
  • la prima impresie, autonomia pare mai bună decât la S9+, dar telefonul nu a avut SIM în el. O să mut azi și SIM-ul și o să vedem ce se întâmplă pe parcurs, cum rezistă peste zi și câte ore. O să fac și teste noi de performanță și o să revin cu un review complet în maxim o săptămână. Din păcate sunt plecat la IFA Berlin vreo 5 zile, deci nu pot să termin mai repede. O să am multe informații concrete atunci.
  • ecranul pare să fie foarte mișto, uitasem cât de bine e să ai un ecran mai mare. Acum tind să cred că va fi incomod de ținut în buzunar, dar o să văd dacă mă pot obișnui.
  • camera foto pare să fie o actualizare interesantă, deși senzorii sunt similari, poziționarea lor verticală ar putea face diferența. Rămâne să fac câteva imagini comparative și să revin cu conlcuziile la testul final.
  • lansarea Note 9 este binevenită și vom vedea în următoarea perioadă oferte cu discount pentru S9+, pentru Note 8 și așa mai departe. Acest lucru va genera noi vânzări pentru Samsung, așa că este ok. Cum termin cu testele, am să revin cu un review complet.
  • Mâine dimineață plec la IFA Berlin, o să vă prezint toate noutățile de acolo. Probabil o să revin cu impresii și despre Note 9, dar cu siguranță vor fi multe lansări acolo și o să văd multe produse interesante.Samsung Galaxy Note 9 – detalii tehnice

Body: 161.9 x 76.4 x 8.8mm, 201g, IP68 (BLE S Pen: 5.7 x 4.35 x 106.37mm, 3.1g, IP68)
Display: 6.4 inch, Super AMOLED, 2960×1440 pixeli, format 18.5:9. Rezoluția prestabilită este Full HD + și poate fi modificată la Quad HD + (WQHD +) din Setări.
Procesor: Exynos 9810 Octa (în SUA cu Snapdragon 845)
RAM: 6 GB
GPU: Mali-G72 MP18 (în SUA cu Adreno 630)
Stocare: 128 GB
Card: microSD folosind al doilea SIM
Camera foto: 2x 12 megapixeli, doar poziția diferă față de S9+
Camera selfie: 8 megapixeli fără îmbunătățiri
Baterie: 4.000 mAh
OS: Android 8.1
UI: Samsung Experience 9.5