Samsung Galaxy S8+ se poate debloca cu o fotografie dacă folosești sistemul de recunoaștere facială. Nici eu nu am crezut, am făcut acest test și a mers. Am încercat și iris scan, iar această metodă se dovedește mai sigură, cel puțin la prima vedere.
UPDATE: Am terminat de scris review-ul Samsung Galaxy S8 Plus .



Testez acest model în cadrul Orange Smartphone Tester.

La început nu am crezut și nu mi-a ieșit prima tentativă de deblocare. Dar a doua oară a mers atât de simplu încât am crezut că e o greșeală și am repetat testul și da, merge.
Problema cu Face Recognition și Iris Scan este să ții acea fotografie fix la aceeași distanță de scanner, să pară că este chiar fața ta. Probabil au făcut multe ajustări, pentru că deseori bagă și mesajul “Fața nu a fost recunoscută”, sau Irisul nu a fost recunoscut. Dar la Recunoaștere facială am trecut apoi de test rapid. Nu are un sistem de a verifica fața în 3D, dacă poate fi păcălit de o simplă poză. Poate găseam soluții și dacă avea protecție, dar așa a fost simplu de depășit.

La scannerul de iris, pare de fapt tot o recunoaștere biometrică bazată pe sprâncene și pleoape. De acest test nu am reușit să trec cu poza. Dar este foarte posibil ca poziția față de scanner să fi fost diferită sau ochii mei să fi fost mai deschiși sau mai închiși și de fapt acesta să fie cauza eșecului. Poate la o verificare ulterioară voi reuși să trec și de scannerul de iris.

Ambele variante sunt la fel de ok ca cititorul de amprentă. Nu necesită o procesare deosebită și se deblochează meniul foarte rapid. Trebuie să ai însă un cod pin sau un pattern pe care îl vei folosi de câte ori nu va putea citi fața sau irisul. Uneori depinde și de lumina din cameră, alteori e posibil să fie amprente sau mizerie pe camera frontală și nu poate coordona datele.