Au apărut zvonuri despre un inel smart Samsung. De vreo câțiva ani a apărut și conceptul de Smart Ring, care să înlocuiască ceasul devenit acum prea comun. Oura este cel mai cunoscut nume, dar sunt și alte dispozitive despre care discutăm mai jos. Să le luăm pe rând.

Oura Ring 3

Zvon despre Samsung Galaxy Ring

Zvonuri au circulat de ceva vreme că Samsung lucrează la un inel inteligent. Acest inel vă poate ajuta să vă urmăriți exercițiile, sănătatea și somnul. Se pare că Samsung s-ar putea pregăti să lanseze acest inel inteligent, iar compania a înregistrat o grămadă de nume pe care le-ar putea folosi pentru el.

Samsung a înregistrat cu succes termenul intrigant „Curio” alimentând în continuare speculațiile despre inelul inteligent. Dar o sursă de încredere pentru entuziaștii Samsung raportează că gigantul sud-coreean și-a asigurat și mărci comerciale pentru câteva alte nume. Printre acestea se numără „Galaxy Feel” și „Galaxy Glia” au apărut alăturându-se unei liste care include „Circle”, „Galaxy Ring”, „Galaxy One” și altele asemenea.

Intențiile Samsung sunt evidențiate în documentele depuse pentru patent. Acestea descriu produsele ca „Inele inteligente, aplicație software descărcabilă pentru inele inteligente, pentru urmărirea și evaluarea datelor biometrice și fiziologice, a semnelor vitale și a dosarelor personale de sănătate și pentru furnizarea de date medicale”.

Printre multitudinea de posibilități, Galaxy Ring pare un candidat logic pentru inelul inteligent al Samsung și, într-adevăr, compania și-a asigurat deja o marcă înregistrată pentru acest nume. În total, Samsung a solicitat mărci înregistrate pentru zece termeni. Deși o dată oficială de lansare rămâne evazivă, este puțin probabil ca titanul tehnologic sud-coreean să-și dezvăluie inelul inteligent înainte de prima jumătate a anului 2024.

Modele rivale de inele smart

Sunt câteva modele disponibile pe piață. Am văzut unele la colegii mei care sunt mai pasionați de inele decât mine. Personal, deși am avut celebrul inel cu cap de mort în liceu, acum nu mi se pare atractiv să port așa ceva. Dar, niciodată nu e bine să spui “niciodată”.

  1. Un model remarcabil este Oura Ring 3. Sunt printre primii care au prezentat așa ceva. Conceptul a apărut prin 2013, iar Oura a lansat primul său proiect prin 2015. Au ajuns și la noi. Modelul este elegant și construit pentru a rezista rigorilor uzurii zilnice. Este din titan și acoperit cu o substanță rezistentă. Este, de asemenea, gândit pentru cei cu piele sensibilă, este non-alergenic, nemetalic și are o formă interioară finisată fără sudură pentru confort maxim. Cu rezistență la apă până la 100 de metri, Oura Ring 3 este accesoriul perfect pentru înotători și pasionații de aer liber.De asemenea, utilizează tehnologia Bluetooth Low-Energy, rămâne conectat la smartphone prin intermediul aplicației Oura. Utilizatorii se pot bucura de actualizări automate de firmware chiar din aplicație, asigurându-se că au întotdeauna cele mai recente funcții și îmbunătățiri. Durata de viață a bateriei este o altă caracteristică cheie a Oura Ring 3, cu până la 7 zile de utilizare la o încărcare completă. Durează doar 20 până la 80 de minute pentru a se reîncărca complet.Senzorii încorporați urmăresc frecvența cardiacă, oxigenul din sânge, temperatura pielii și oferă date precise care pot ajuta utilizatorii să urmărească și să își îmbunătățească sănătatea și starea de fitness. Personalizarea este o caracteristică specială a Oura Ring 3. Are cinci opțiuni de culoare și opt dimensiuni de inel din care să alegeți.
  2. McLear RingPay – are o tehnologie de ultimă oră, care aduce confort și stil pentru plățile contactless. Fabricat din material ceramic din zirconiu, acest inel elegant nu este doar durabil, ci și hipoalergenic, făcându-l potrivit pentru toți utilizatorii, chiar și pentru cei cu piele sensibilă. Acest inel nu este doar rezistent la zgârieturi, ci și impermeabil, asigurându-se că poate rezista la uzura zilnică fără a-și pierde atractivitatea estetică. În plus, a fost testat pentru a-i garanta durabilitatea, oferind consumatorilor liniște în privința calității sale de lungă durată.Una dintre caracteristicile remarcabile ale McLear RingPay este că nu necesită încărcare, eliminând inconvenientul de a fi nevoit să vă reîncărcați continuu dispozitivul. Prin simpla conectare a inelului cu smartphone prin aplicația RingPay, obțineți acces la un portofel securizat și izolat, oferind un nivel suplimentar de protecție pentru informațiile dvs. personale și financiare în timpul achizițiilor fără contact. În plus, McLear RingPay acceptă plăți fără card, permițându-vă să vă lăsați portofelul acasă și să efectuați tranzacții ușoare cu o simplă atingere.
  3. Fitiger Smart Ring este o piesă de tehnologie perfectă pentru pasionații de fitness și persoanele preocupate de sănătate. Fabricat din ceramică din zirconiu, acest inel inteligent nu este doar elegant, ci și durabil. În plus, vine în culori elegante, cu un finisaj de pian orbitor, astfel încât să vă puteți prezenta latura la modă în timp ce rămâneți conectat.Una dintre caracteristicile remarcabile ale inelului inteligent Fitiger este capacitatea sa de a urmări mai multe aspecte ale sănătății tale. Are un monitor de ritm cardiac, care vă permite să urmăriți sănătatea inimii dumneavoastră în timpul antrenamentelor sau în repaus. Monitorul de somn ține evidența tiparelor dvs. de somn, ajutându-vă să înțelegeți calitatea odihnei dvs. și oferind informații despre îmbunătățirile pe care le puteți face. În plus, acest inel inteligent urmărește temperatura corpului, permițându-vă să urmăriți cu exactitate răspunsul corpului la efort fizic sau schimbările de mediu.
  4. Hecere NFC Ring este un dispozitiv digital de ultimă generație care oferă utilizatorilor o multitudine de caracteristici și funcții. Având un design modern, este realizat din ceramică din zirconiu și rășini speciale, ceea ce asigură durabilitate și confort. Echipat cu un cip NFC Forum Type2 215, poate fi programat pentru a stoca o gamă largă de date și acțiuni. Cu o distanță de citire de până la 5 cm, acest inel inteligent permite o comunicare perfectă cu dispozitivele compatibile cu NFC. În plus, capacitatea de stocare a datelor a inelului depășește 10 ani, oferind utilizatorilor acces pe termen lung la informațiile stocate.Inelul Hecere NFC oferă o serie de funcții utile. Poate funcționa ca o carte de vizită NFC, trimițând automat informații legate de dispozitive compatibile. De asemenea, permite conexiuni rapide la Wi-Fi și Bluetooth, simplificând procesele de asociere a dispozitivelor. În plus, tehnologia de detectare omnidirecțională la 360 de grade a inelului își îmbunătățește fiabilitatea și performanța generală. Flexibilitatea este un avantaj semnificativ al Hecere NFC Ring, deoarece utilizatorii își pot personaliza cu ușurință funcționalitățile folosind aplicații gratuite de citire-scriere NFC.
  5. inel multifuncțional pentru telefoane – la noi n-am găsit nimic extraordinar, nici măcar inele Oura. Dar sunt genul ăsta de inele smart, de tipul telecomandă pentru telefon. Poți face diverse acțiuni direct din inel, foarte util, mai ales pentru cei care fac selfie-uri sau se filmează  pentru diverse clipuri. Dispozitivul este compatibil cu telefoanele care utilizează sistemele de operare Android și iOS fiind foarte ușor de conectat și folosit. Acestea se conectează cu ușurință prin intermediul Bluetooth. Include o carcasă de transport și încărcare și un cablu USB Type-C pentru reîncărcarea bateriei.

Ce spuneți, dați vreo șansă inelului smart? Ați lua așa ceva de la Samsung sau Apple?