Samsung prezintă la IFA Berlin 2019 o parte din noile produse inteligente și soluții pentru casa inteligentă. Au vorbit despre Galaxy Fold si despre 5G.

Samsung marchează anul acesta aniversarea de 50 de ani de la înființarea companiei.

Samsung a anunțat oficial la IFA Berlin 2019 că noul Galaxy Fold este gata pentru lansarea comercială după ce au avut în primăvară problema cu folia de pe ecran. “Consumatorii chiar vor ecrane mai mari, chiar dacă au devenit foarte mari”, a explicat oficialul Samsung.

Evident, focusul este aici pe electrocasnice inteligente, iar frigiderele Samsung au camere în interior care vă lasă să știți ce provizii mai sunt și ce trebuie cumpărat. Dacă plecați din casă și uitați cuptorul inteligent Samsung aprins, veți primi rapid o alertă.

Compania sud-coreeana este numărul 1 în vânzări la nivel gloal pe frigidere și numărul 2 mondial pe mașini de spălat, spun oficialii companiei.

Pentru că viitorul să fie interconectat, este nevoie însă de o tehnologie de comunicații mai bună. Așa cum 4G a stârnit o revoluție aducând Netflix, Uber, Spotify și alte asemenea aplicații, următorul pasul va fi 5G. Samsung este producător nu doar de telefoane 5G, ci și furnizor de infrastructură de următoarea generație. Au subliniat că “sunt furnizorul de încredere” pentru 5G.

Vedetele IFA Berlin 2019 sunt televizoarele QLED 8K , Samsung este lider în domeniul TV de 13 ani, spun oficialii companiei. Se vând 11.000 de televizoare in fiecare zi. Procesorul Quantum face ca imaginea să fie cât mai aproape de realitate. Sunt modele flaghsip, dar și cele din seriile populare au aceeași tehnologie de culoare. Ecranele sunt protejate la reflexii cu un strat anti-reflex pentru a urmări televizorul și cu lumina deschisă. Au organizat 8K Association pentru a produce conținut și a promova tehnologia, iar tot mai multe evenimente sportive sunt transmise 8K.

Cam 80% dintr europeni spun că ecranele de mari dimensiuni sunt preferate pentru divertisment, iar în Statele Unite 50% din vânzări sunt e
modele peste 55 de inch. Iar tendința este de a comanda diagonale tot mai mari.

Samsung i-am invitat pe cei de la Rakuten să explice soluția lor de streaming video pentru filme, care sunt disponibile la calitate video mai bună. Au 4800 de filme în baza de date. Rakuten oferă filme care sunt în cinematografe spre deosebire de Netflix sau HBO.

Samsung devine primul producător de televizoare care introduce Apple TV pe televizoarele din 2019. Au tehnologia Airplay pentru a reda conținutul de pe iPhone sau iPad pe televizoarele companiei. Amazon Prime Video va transmite meciurile Premier League în 4K.

Samsung a anunțat că va reda pentru prima oară în industrie conținutul 8k HDR10+ în parteneriat cu marile servicii de streaming europene. Servicii precum Chili, The Explorers și Megogo – trei furnizori cheie de servicii OTT (over-the-top) din Europa – vor adopta 8K HDR10+ alături de suportul 4K HDR10+. Deutsche Telekom a anunțat că va implementa pentru serviciul TV suport HDR10+ pentru serviciile VOD în perioada dintre T4 2019 și Q1 2020.

Samsung vorbește și despre design-ul produselor care devine tot mai important. Soluția Ambient mode de la Samsung permite integrarea televizorului in designul special al fiecărei case. Sistemul The Wall permite utilizatorilor perfecționiști să aibă un adevărat video-wall acasă.

O să revin curând cu o prezentare a produselor de la standul Samsung.